Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) İllerinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ordu’nun Fatsa ilçesinde arıcılara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Fatsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Ordu Arıcılar Derneği Başkanı Necdet Aydın, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Veteriner Hekim Şeref Demir ve bölgede faaliyetlerini sürdüren arıcılar katıldı.
Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında “Oğul ve Kış Bakımı” konulu eğitim çalışması ilki Ordu’da başlarken, ikinci ise Fatsa’da gerçekleştirildi.
Arıcılara birçok konuda bilgiler veren DOKAP Proje Sorumlusu Veteriner Hekim Şeref Demir, “2014 yılı içerisinde DOKAP illerinde arı ve arıcılığın geliştirilmesi projesi kapsamında yürütülen Türkiye Kalkınma Vakfı(TKV) eğitimleri arıcılara yapılması için bugün buraya geldik. Bu eğitimlerden Ordu ilinde kış bakımı toplantısını Fatsa’da gerçekleştiriyoruz. Eğitim çalışması üç gün sürecek. Eğitim sonrası TKV yetkilileri tarafından saha kontrolleri gerçekleştirilecek. Ordu ili arıcılık bakımından birinci sıradadır ve burada eğitimlerimizi arıcıları veriyoruz” dedi.
Kaynak: iha