İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanı Adnan Meral ve ekibinin Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaretiyle başlayan gün, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda yapılan program ile devam etti.
Programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İtfaiye Teşkilatı personeli ve davetliler katıldı.
Programda günün anlam ve önemi nedeniyle konuşan Başkan Yılmaz, ”Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatımızı son teknoloji teçhizatlarla yeniliyoruz. 185 personel ve 46 araç ile olaylara ekibimiz müdahale ediyor” dedi.
ARAÇLAR MODERNİZE EDİLİYOR
Başkan Enver Yılmaz konuşmasında, Kocaeli ve İstanbul itfaiyelerini örnek aldıklarını belirterek, “Oturmuş yapıları itibariyle Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir itfaiye teşkilatlarını model alıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’la itfaiye araçlarımızın modernizasyon süreçleri ile ilgili görüştüm. Araçlarımızı İstanbul’a göndererek modernize edeceğiz. İtfaiye çalışanlarımızın İtfaiye Haftasını kutlar, Yüce Allah’tan kazasız ve yangınsız günler dilerim” şeklinde konuştu.
VALİ VE BAŞKAN İTFAİYE ERİ
Vali Balkanlıoğlu, Başkan Yılmaz ve Genel Sekreter Çöpoğlu’na itfaiye eri üniformaları hediye edildi. Protokol üniformaları giyerek itfaiye haftası kapsamında itfaiye çalışanlarına destek verdiler.
PLAKETLER VERİLDİ
Bu yaz dönemin de büyükşehir sahillerinde su kazalarını engelleme ekibinde gönüllü olarak görev yapan ORSAT Derneği üyeleri adına ORSAT başkanı Murat Tayfun Altunsoy’a Vali Balkanlıoğlu, etkinlikler kapsamında bu yıl emekli olan itfaiye çalışanlarına da Başkan Enver Yılmaz ve Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketleri takdim ettiler.
İtfaiyecilik duasının ardından program son buldu.
Kaynak: iha