Türk Yerel Medyası, Avrupa Yerel Medyası ile entegrasyonunu Ünye üzerinden gerçekleştirecek.
Yönetim Kurulu Başkanlıklarını Şakir Gürel’in yürüttüğü ÜN TV ve TİMEF, Avrupa Birliği Medya Hibe Programı’ndan, Türk Medyası’nın Avrupa Medyası ile entegrasyonunu sağlayacak iki ayrı projeye hibe desteği almaya hak kazandı.
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Medya Hibe Proje çağrısına başvuran başarılı projeler açıklandı. Yönetim Kurulu Başkanlıklarını Şakir Gürel’in yürüttüğü, merkezi Ünye’de bulunan ÜNYE TV (ÜN TV) ile merkezi Ankara’da bulunan Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Yerel Medya ile ilgili iki ayrı AB projesi gerçekleştirecek. Projeler hakkında bilgi veren ÜN TV ve TİMEF Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Gürel, her iki projenin açılışını eşzamanlı bir programla gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, “ÜN TV ile ilgili projemiz Ünye, Ordu ve çevresindeki Yerel Medya, TİMEF ile ilgili projemiz Türkiye genelindeki yerel medya ile ilgili çalışmaları kapsıyor. Projelerin nihai amacı, Türk Yerel Medyası ile Avrupa Yerel Medyası arasında işbirliğini ve sektörel standartları artırmak, entegrasyonu sağlamaktır” dedi.
Projeyi Türk Yerel Medyası için büyük bir fırsata ve kazanca dönüştürmeyi hedeflediklerini de söyleyen Gürel, "Proje sayesinde yerel televizyonlar, gazeteler, radyolar ve internet medyasının teknik ve insan kaynakları kapasitelerinin güçlendirilmesi sağlanacaktır. Yerel yönetimler, yerel medya sayesinde etki alanındaki kişiler ve kurumlarla daha yeni ve daha sağlıklı iletişim ortamları oluşturacaklardır. Bu faaliyet ile medya çalışanları, medya kuruluşları, yerel yöneticiler, öğrenciler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, başta Belçika ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesindeki medya kuruluşları ile bir araya gelecek, kamu-medya-sivil toplum işbirliği sağlanacak, Türkiye-Avrupa bütünleşmesi güçlenecektir” şeklinde konuştu.
Avrupa Bakanlığı ile sözleşmeleri imzalanan ve 15 Ekim 2014 tarihi itibari ile resmen başlayan proje çalışmaları 1 yıl sürecek. “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açılımı”, “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” başlıkları ile uygulanacak her iki projenin resmi açılış davetinin de, önümüzdeki Kasım ayının ikinci yarısında, Türk yerel medyası temsilcilerinin de katılımı ile Ünye’de yapılması planlanıyor.
Kaynak: iha