Ordu Üniversitesi(ODÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) Karadeniz’in "ilk ve tek" olma unvanı taşıyan programlarını açmaya devam ediyor.
Alanında donanımlı bireyler oluşturma hedefiyle öğrencilerine eğitim-öğretim imkanı sunan Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema ve Televizyon, Resim, Grafik Tasarım, Heykel, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk El Sanatları, Fotoğraf, Moda Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleriyle Ordu Üniversitesi’nin gelecekteki parlayan yıldızı olma iddiasını sürdürüyor.
GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ KARADENİZ’DE İLK VE TEK OLACAK
ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, alanında uzman 17 öğretim üyesi ile 83 lisans ve 54 yüksek lisans öğrencisine eğitim imkanı sunan, Sinema-TV ve Heykel bölümleriyle Ordu Üniversitesi’ne Karadeniz bölgesinde "ilk" ve "tek" olma özelliğini taşıyor. GSF’si 2015-2016’da öğrenci alımı yapacağı Grafik Tasarım Bölümü için çalışmalarına hız verdi. Grafik Tasarım programı da diğer iki program gibi Karadeniz Bölgesi’nde yine ilk ve tek olma sebebiyle takdir toplamaya şimdiden başladı.
İMAC BİLGİSAYAR LABORATUVARI OLUŞTURULDU
Öğrencilerin teorik eğitimlerinin yanı sıra bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştiren en güncel teknolojik ekipmanlarla donatılmış uygulama çalışma alanları bulunan ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne, bir yenisi daha eklenerek grafik tabanlı uygulamaların yoğunlukta kullanıldığı iMac Bilgisayar Laboratuvarı oluşturuldu. İçerisinde tasarım dersleri ve uygulamaları, video kurgu dersleri ve uygulamalarının verileceği laboratuvarda toplamda 15 adet iMac bilgisayar bulunuyor.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaptığı görüşmelerde fakültelerin gelişimini yakından takip ederek Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan ve akademisyenlerle 2015 eğitim yılına dair durum değerlendirmeleri yaptı. Sonrasında öğrencilerin uygulama atölyelerindeki çalışma faaliyetlerini de inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, idari personellerle görüşmesinin ardından ziyaretini sona erdirdi.
Kaynak: iha