Ordu’nun Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından okul kantinleri ve yemekhanelerine denetimler yapıldı.
2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Fatsa’da mevcut okul kantinleri ve yemekhanelerinde “5996 sayılı Kanun ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği” kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde kantin ve yemekhanelerin başta fiziki koşulları, ortam temizliği, hijyen koşulları ve havalandırmaya ilişkin detaylar, öğrencilere satışa sunulan gıdaların nasıl temin edildiği ve ne koşullarda yemekhane veya kantine getirildiği gıdaların ambalajından son tüketim tarihlerine, muhafaza koşullarından depolama alanlarına kadar gıda ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar kontrol edilerek çalışanlar bilgilendirildi.
Bununla birlikte, kantin ve yemekhanelere yeni alınacak personellerin mutlaka hijyen eğitim sertifikasına sahip kişiler arasından seçilmesi gerektiği konusunda hatırlatmada bulunuldu. Ayrıca konuyla ilgili dergi, liflet dağıtımı yapılıp, denetimlerin periyodik aralıklarla ve program dahilinde süreceği belirtilerek öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek durumlarla karşılaşılmaması için çalışanların titiz davranmaları, işe uygun iş kıyafetlerinin (önlük, eldiven, bone gibi) mutlak surette kullanılması gerekliliği üzerinde duruldu.
Kaynak: iha