Ordu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 2014 yılının Ocak-Kasım aylarında 926 bin 410 yolcu taşındı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 2014 yılı Ocak-Kasım ayları arasında 32 bin 820 araç giriş çıkış yaptı. Giriş çıkış yapan bu araçlardan 462 bin 935’i giriş, 463 bin 475’i çıkış olmak üzere toplamda 926 bin 410 yolcu taşındı. 2014 yılında en çok yolcu Ocak, Şubat ve Mart aylarında taşındı. Üç aylık dilimde 7 bin 90 aracın giriş çıkış yaptığı Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden, 236 bin 155 yolcu giriş çıkışı yapılarak yolcular taşındı.
ORDU’YA BAŞKA GÖZLE BAKILIYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Müdürü Kadir Çelik, fındığın olmayışının yolcu sayısını etkileyeceklerini düşündüklerini ancak düşündükleri gibi olmadığını söyledi. Hareketliliğin gelecek yıllarda daha da artacağını ifade eden Çelik, "Ordu’nun Büyükşehir olmasının ardından gurbetteki vatandaşlarımız Ordu’ya başka bir gözle bakmaya başladılar. Vatandaşların Ordu’ya ilgi ve alaka olarak sayılarında artış yaşandı. Yatırımlarını Ordu’da ev alarak dükkan açarak değerlendirmeye başladılar. Bu yıl fındık olmadı, ancak buna rağmen terminalimiz yoğun bir yolcu taşıması gerçekleştirdi. Gerek il dışı gerekse Ordu’lu vatandaşlar Ordu’yu gezi amaçlı kullandılar. Ordulular ise fındığın olmayışını tatil olarak değerlendirdi bu da sayıyı etkiledi" dedi.
"HAVAALANI TERMİNALİDE HAREKETLENDİRECEK"
Terminalde yaşanan yolcu yoğunluğunun geçen yıla oranla arttığını vurgulayan Çelik, "Bu yıl yolcu sayılarında artış yaşandı. Biz de Ordu Terminali olarak yolcularımızın iyi bir şekilde taşınmasını sağlamak için çalışmalarımızı en iyi şekilde gerçekleştirdik. Havaalanının açılması ile Ordu daha da hareketlenecek bu hareketlilik her yerde olduğu gibi Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de yaşanacaktır. Her duruma karşı biz en iyi şekilde hizmet vermek için çalışmalarımızı arttıracağız" diye konuştu.
Kaynak: iha