Ordu’da kadın hakları üzerine faaliyet gösteren 4 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek platform oluşturdu.
Ordu Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu çatısı altında bir araya gelen dernek başkanları Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ordu’da faaliyet gösteren dört sivil toplum kuruluşu, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği, Gül Sultan Kadını Geliştirme Derneği, Eğitim, Kültür, Sanat ve Kadın Dayanışma Derneği ile Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi üyeleri Mihriban Yuva, Şaziye Ersoy, Nesrin Honduroğlu, Meral Karakaya, Nurşen Güney Ve Gülşen Gürsoy’u makamında kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu’nun faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, her birey gibi eşit haklara sahip oldukları konusunda bilinçlendirilmesi, onlara maddi, manevi ve psikolojik destekte bulunulması amacıyla dernekler bir araya gelerek platform oluşturmuş ve güçlerini birleştirmişler. Biz de Valilik olarak bu oluşuma elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu Üyelerinin çalışan kadınlar ve kreşlere yönelik talepleri ile ilgili olarak “Gereken notlarımızı aldık. Yardımcı olmaya çalışacağız” diyerek, çalışmalarında başarılar diledi.
Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu Üyeleri adına söz alan Mihriban Yuva, Ordu’da yaşayan kadınların öncelikli sorun ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi, çözüme yönelik politika oluşturulması, bu politika önerilerinin karar mekanizmalarına iletilmesinde daha güçlü ve etkili olabilmesi için bir ortaklık kararı alarak Kadın Çalışmalarını İzleme Platformunu oluşturduklarını söyledi.
“22 Mayıs 2012 tarihinde Ordu Valiliği ve Ordu Belediyesi tarafından imzalanan Ordu Yerel Eşitlik Eylem Planı’ndaki taahhütlerin takibini yapmak, belediye meclis toplantılarını izlemek, Ordu’da kadın konusunda çalışmalar yapan Kamu Kurumlarından yazılı bilgi almak ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” diyen Mihriban Yuva, ”Ordu’da kreş ve gündüz bakımevine büyük oranda ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik. Ordu Valiliği bünyesinde bir kadın komisyonu kurulmasını arzu ediyoruz. Kadınlarımıza rol-model olmak ve onları istihdama katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha