Merkezi İstanbul’da olan Ordulular Birliği Hizmet Vakfı, öğrencilere sağladığı burs miktarını yıllık 650 bin TL’ye çıkardı.
Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Yrd. Doç.Dr.İsmail Demirbaş, bu yıl 10 aylık süre içinde ayda 250 TL burs vereceklerini belirterek, yıllık burs miktarını 650 bin TL’ye çıkardıklarını söyledi.
Burs için sıkı kriterler getirdiklerini belirten Genel Sekreter İsmail Demirbaş, özellikle Türkiye’de önde gelen vakıfların ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın burs uygulama kriterlerini incelediklerini ve buna uygun burs ve mülakat kriterleri oluşturduklarını belirtti.
Demirbaş, “Bu kriterlerde iki ana unsurdan oluşmaktadır. Birincisi ihtiyaç sahibi olmak, ikincisi ise başarılı olmak. Ailenin gelir durumu, kirada mı yoksa kendi evinde mi oturduğu, çocuğun özür, yetim, aile ayrılmış olup olmadığı, okuyan kardeş sayısı, kazandığı okulun puanı, çocuğun not ortalaması, okul birincisi olması, hassasiyetleri, beyanlarındaki tutarlılık da alt başlıklardır” dedi.
Burs alacak öğrencileri belirlemek için akademisyen,Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, okul müdürlüğü, eğitim yöneticileri, eğitim müfettişi ve Ordulu STK temsilcilerinden oluşan mülakat komisyonları oluşturulduğunu, komisyonların öğrencinin müracaat formunu inceleyip mülakata aldığını, bilgilerin doğruluğunu da test ederek kriterler doğrultusunda her maddeye ayrı ayrı puanlar verip puanları topladığını belirten Demirbaş, “Daha sonra bu puanlar büyükten küçüğe sıralanmış ve burs kazananlar listesi oluşturulmuştur. Öğrencilerimizden beyanlarının belgeleri istenmiş bilgilerde gerçek dışılık tespit edilenlerin bursları iptal edileceği öğrencilere bildirilmiştir” diye konuştu.
Demirbaş, yedek listesindeki öğrencilere de kaynak oluşturma çalışması yaptıklarını ve her türlü desteğe açık olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha