Ordu’nun Ulubey ilçesinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1870’li yıllarda inşa edilen ve bir dönem Ordu-Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı en önemli köprülerden biri olan Sarpdere Köprüsü restore edildi.
Dönemin Kaymakamı Halil Berk tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan, rölövesi Karayolları Samsun 7.Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan, restitüsyon projeleri Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca uygun görülen tarihi Osmanlı köprüsü, iki yıllık bir çalışma sonrasında restore edildi. Mevcut yol güzergahından aşağıda kaldığı için kullanılmayan tarihi köprü, yaya trafiğine açıldı.
Yaklaşık 150 yıllık tarihi bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş bir şekildeyken restore edilen köprüde beraberinde Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ile birlikte incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz, “Ecdat yadigarı eserlerimizi günümüze ve geleceğe kazandırmak konusunda gayretlerimiz devam ediyor. Bu tarihi eserin restore edilmesi aşamalarına emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Öte yandan diğer tarihi Akoluk Köprüsü’nün restorasyon işlemlerininde sürdüğü bildirildi.
Kaynak: iha