HATAY/DENIZLI (AA) - İskenderun'da vinç operatörlüğü yapan Abdullah Cıla (39), "Yörük Kızı" adlı atının üzerinde gittiği Denizciler Gübretaş Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Cıla, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde at binmeye başladığını anlattı.

Deprem sürecinde de atını kullandığını belirten Cıla, "Atla gezmek bana göre bir ayrıcalık, büyük bir zevk. Normal zamanlarda da atıma biniyorum. Herkesin bir hayvan sevgisi vardır. Ben de rahmetli Cüneyt Arkın gibi atları çok seviyorum. Bugün de Cüneyt Arkın gibi giyindim. Oy kullanmaya geldim. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim." diye konuştu.

Abdullah Cıla, yazın yaylaya çıkardığı atını zaman zaman ulaşımda da kullandığını kaydetti.

"Safari sahasından atımla ayrıldım"

Denizli'nin Honaz ilçesinde yaşayan Bekir Garip (31) de "Poyraz" adı verdiği atının üzerinde gittiği Kızılyer Mahallesi'ndeki Hüseyin Avni Özden İlkokulunda oyunu 1056 nolu sandıkta kullandı.

Garip, AA muhabirine, sabah saatlerinde arkadaşlarıyla ata bindiklerini belirterek, "Vatani görevimi hemen yapmak istedim. Safari sahasından atımla ayrıldım. Okula geldim ve oyumu kullandım. Tura kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi.

İsrail savaş uçakları Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu, 4 kişi öldü İsrail savaş uçakları Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu, 4 kişi öldü

Muhabir: Ali Kemal Zerenli,Yusuf Honazlı

Kaynak: aa