AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nunda katılımı ile kentte gerçekleştirilen “23. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” ile ilgili yaptığı değerlendirmede, toplantıda en fazla görüşülen ve üzerinde durulan konunun “Çözüm süreci” olduğunu söyledi.
Kentte geçtiğimiz hafta son yapılan ve 3 gün süren kamp ve toplantılarda üzerinde durulan konular hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yurdunuseven, toplantılara yaklaşık 510 kişinin katıldığını kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu divan başkanlığında geniş katılımla ve yaklaşık yarım gün süren bir toplantı yapıldığını belirten Başkan Yurdunuseven, “Yaklaşık 510 civarında misafirimiz vardı, bunların içerisinden bildiğiniz gibi milletvekillerimiz kadın ve gençlik kolları merkez yürütme kurulu üyeleri, bakanlarımız ve bakan danışmanlarımız olmak üzere yaklaşık 510 idi toplam misafir sayımız. Çok güzel bir istişare ve değerlendirme toplantısı yaşadık, bu toplantıda farklı bir konsept uygulandı Farklı salonlarda birden fazla toplantı aynı anda yapıldı. Cumartesi günü açılış konuşması akabinde bir salonda ekonomi ile ilgili toplantı yapıldı, bir başka salonda da Çözüm Süreci ile ilgili toplantılar yapıldı. Her ikisi de aynı anda başladı ilgili Bakanlar ve ilgili milletvekilleri katıldılar. Biz de tabii zaman zaman bu toplantıların bir kısmına iştirak ettik. İkinci gün ise Başbakanımız başkanlığında bir divan oluşturulup soru-cevap şeklinde milletvekillerimiz ile bir istişare toplantısı yaptılar. Bu toplantı yaklaşık 16.30’a kadar devam etti. Daha sonra da Başbakanımızın kapanış konuşması ile istişare toplantısı bitirildi. Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDERKEN KAMU GÜVENLİLİĞİNİN DE TEHLİKEYE GİRMEMESİ LAZIM”
Başbakan’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda çoğunlukla Çözüm Süreci ve süreçle ilgili sorular ve konuşmalar toplantıya damgasını vurduğunu ifade eden Başkan Yurdunuseven açıklamalarına şöyle devam etti:
“Hükümetimizin kesin kararlılığı Çözüm Süreci’nin devam etmesi ile ilgili. Bundan hiçbir sıkıntı yok, ancak Çözüm Süreci devam ederken kamu güvenliliğinin de tehlikeye girmemesi lazım. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu konuda çok güzel vurgular yaptı. Çözüm süreci devam etsin, ama kamu güvenliği bundan daha önemli, daha hassas bir noktadır. Bununla beraber Çözüm Sürecinin de akamete uğramadan Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımız ile birlikte onlarım ilgili milletvekilleri ve ilgili birimlerle birlikte Çözüm Sürecinin bir sonuca ulaştırılması gerekiyor. Bizim düşüncemiz bu, ama bu arada kamu güvenliğinin de zora sokulmaması gerekiyor.”
“BAŞBAKANIMIZIM VİZYONU ÇOK GENİŞ”
Başbakan Davutoğlu’nun Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyareti sırasında, kent protokol üyeleri ile yaptığı toplantı konusunda bilgiler veren Başkan Yurdunuseven, Başbakan’ın Afyonkarahisar ile ilgili düşüncelerini aktardığını anlatarak, “Başbakanımız Afyonkarahisar Valiliği sırasında orada bulunan protokol üyeleri ile kısa bir toplantı yaptı. O toplantıya ben de katıldım ve orada Başbakanımızın vizyonunun çok geniş olduğunu gördüm. Başbakanımız Afyonkarahisar’ın damadı olması nedeniyle şehri çok iyi biliyor. Söylediği Afyonkarahisar’ın bazı kentlerden çok daha fazla tarihi mekana sahip olduğu. Bu tarihi mekanların öne çıkarılıp, kullanılması ve işlenmesi gerektiğini söyledi. Tabii kendisini de güzel fikirleri vardı bunların bizlerle paylaştı. Tabii bunlar inşallah hem Belediye Başkanımız, hem de diğer oda başkanlarına bir örnek olacaktır. Bir sonraki gelişinde bunları özellikle görmek istiyorum dedi Başbakanımız. Çok güzel fikirler verdi Afyonkarahisar’ın önünün açılması adına, hem termal turizmin yanı sıra hem termal, hem de tarihi mekanların ziyaret edilmesi, kullanılması anlamında çünkü söylediği ‘otellerden insanların dışarı çıkmadığına dikkat ettim’ dedi. Burada insanlar konaklarken, termal turizmden faydalanırken, aradaki zamanlarda da tarihi dokuda nereyi gezebilirim, nereyi ziyaret edebilirim bunların önünün açılması bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı” dedi.
“TOPLANTILARIN İLERLEYEN DÖNEMLERDE DE AFYONKARAHİSAR’DA YAPILMASI PLANLANIYOR”
Başkan Yurdunuseven, son olarak kampın ilerleyen dönemlerde kentte yapılmasının planlandığını da belirterek, “Bundan sonraki toplantıların Afyonkarahisar’da olacağı yönünde, bizlerin görüşü öyle ama otel hususunda tam bir şey bilemiyoruz. O konuda bir bilgi verilmedi. Genel merkezin yaptığı bir program olduğu için, ama program otel olarak, şekil olarak oturdu. Onun için aynı yerde devam eder düşüncesindeyiz, ama buna genel merkez karar verecek” diye konuştu.
Kaynak: iha