CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nda onaylanan 'mültecileri Avrupa'ya geçirmeme karşılığında Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk yardım fonu tahsis edilmesi' kararıyla Türkiye'nin ve nesillerin geleceğinin ipotek edildiğini söyledi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Erdoğan Toprak, AK Parti'nin bugüne kadar 58 milyar dolarlık özelleştirme yaparak milletin olan, arazileri, tesisleri, fabrikaları, limanları, santralleri, madenleri, şirketleri sattığını ifade etti.

3 milyar Euro'ya Türkiye'nin geleceğinin satıldığını ifade eden Toprak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Almanya'nın iknasıyla AB komisyonundan 3 milyar Euro'luk fona onay çıktı. Ancak, Avrupa medyasında, Türkiye’nin son anda 5 milyar Euro istediği, insan hayatı üzerinden çirkin pazarlıklar yaptığı iddialarına yönelik haberler yer alıyor. Hükümetin, Haziran 2016’dan itibaren, 2013’te AB ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nı uygulamaya başlama taahhüdüyle AB dönem başkanı Hollanda, 850 bin mülteciyi, Türkiye’ye iade etme planı hazırladığını açıkladı. Almanya’da taciz, tecavüz ve suça karışan, mültecilerin, Türkiye’ye iadesi tartışılıyor. AKP hükümeti, mültecilere çalışma izni düzenlemesiyle, AB’nin güvenini kazanmaya, bu çirkin pazarlıkta fiyat yükseltmeye çabalıyor."

"Mültecilere, bugüne kadar 8 milyar dolar harcadığını söyleyen AKP hükümeti, neyin karşılığında, AB’nin 3 milyar eurosuna razı oldu?" diye soran CHP İstanbul Milletvekili, "Harcanan milyar dolarların üçte biri karşılığında, mültecileri Türkiye’de tutma sözü ne için verildi? 2,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, şimdi AB’nin geri göndereceği mültecilere de yer-yurt sağlamak zorunda. Ne için? AB üyeliği sözü alındıysa, belgesini açıklasınlar. Ekim 2016’da Türk vatandaşlarına vize kolaylığı için, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunda yapılacak oylamaların sonucu garanti mi? Yunanistan, İtalya, Güney Kıbrıs’ın vize kolaylığını veto etmeyeceklerinin garantisi var mı? 2017’de seçime gidecek Hollande ve Merkel, seçimler öncesi, Geri Kabul Anlaşmasıyla, yüz binlerce mülteciyi geri gönderip, sonra da Türkiye’ye ‘kusura bakma’ mı diyecek? Schengen Anlaşmasını askıya almayı tartışan AB, Ekim 2016’da Türkiye’ye sözünü tutacak mı? Londra, Davos, Berlin’de dolaşıp, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye gelmeye ikna etmeye çalışan Başbakan, AB’nin 3 milyara mülteci bekçiliği teklifine bile tamah edecek konumda. AKP iktidarı, günü kurtarmak için, ülkenin geleceğini ipotek edecek kadar, gözünü karartmış durumda"
Kaynak: cha