Ekonomi İşlerinden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, “Yalova’da yaşanan hadise, aslında samimiyetsizliğin diz boyu olduğuna şahit olduk” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, partisinin kongresi için geldiği Mersin’in Silifke ilçesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Muş, “Yalova ile ilgili konu malumunuz. Burada aslında samimiyetsizliğin diz boyu olduğuna şahit oluyoruz. Bir tanesi çıktı, ’Ben milletvekili isem işte bu kadar ağaç ekelim dikelim’ diyor. Kesilmeden önce neredeydin. Milletvekili değil miydin. Gezi Parkı olaylarında ağaçlar kesilmedi, söküldü başka bir yere dikildi. Bunlar Meclis’e, Genel Kurul’a gelmez, gider orada ortalığı karıştırırlardı. Bu kadar ağaçlara hassasiyet gösteriyorsunuz da Yalova’da neredeydiniz. Belediyenize bir kınama neden göstermediniz. Kınama yok. Bu işte asıl niyetin ne olduğu, orada ne yapmak istenileni hepimiz görüyoruz. Asıl amaç ağaç değil. Amaçları parlamentoda elde edemediklerini, acaba sokak olaylarında bir şey çıkartır mıyız diye düşünüyorlar. Sade o da değil, ODTÜ’de kafeterya için kesilen ağaçlar var. Oradaki öğrenciler niye bu konuda okul yönetimine tepki vermediler. Bir hafta önce Ankara Eğmür Gölü’nde ağaç katliamında nerdeydiler? Bu tavırlarıyla aslında meseleye yaklaşmalarını, çevreye ve yeşile yaklaşımlarını çok güzel bir şekilde ortaya koyuyorlar. Bizler söküp başka bir yere nakil ederken, bazıları sokakları tarumar ederken ağızlarından bir laf çıkmadı” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini de değerlendiren Muş, “Devlet Bey Tunceli’ye bir ziyaret yapmışlardır. Kendileri bir partinin genel başkanı, aynı zamanda milletvekilidir. Türkiye’nin her yerine gidebilir. Kendisine orada tepki oluştu. Programını yarıda kesmek zorunda kaldı. Umarım Türkiye’nin tüm illerine gider gezer ve milletimizin tamamını kucaklar. Bu hem ülkemiz için kazanım olur hem de siyaset kurumu için kazanım olur” şeklinde konuştu.
Muş, daha sonra AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt ile birlikte kongreden ayrıldı.
Kaynak: iha