Şanlıurfa AKP İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, adaylık başvurularının 11 Şubat’ta başlayacağını belirterek Mehmet Perwer’in adaylık kararı ile ilgili bir bilgisinin bulunmadığını söyledi.

Kürt sanatçı Şivan Perwer’in kendisi gibi yurtdışında yaşayan kardeşi Mehmet Perwer, Şanlıurfa AKP’den milletvekili aday adayı oldu.
Daha önce Çalışma Bakanı Faruk Çelik Şivan Perwer’in Babasını Viranşehir’deki evinde birkaç kez ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Diyarbakır da başbakanken düzenlediği mitingde Şivan Perwer’i sahneye çıkartmış çözüm süreci mesazı vermişti. Başbakan Yardımcısı ve hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da yurd dışında birkaç kez Şivan Perwer’i ziyaret etmişti.

Bu arada Şanlıurfa AKP İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, adaylık başvurularının 11 Şubat’ta başlayacağını belirterek Mehmet Perwer’in adaylık kararı ile ilgili bir bilgisinin bulunmadığını söyledi. Öte yandan Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. 
Editör: TE Bilişim