Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Geldiğimiz dönemde parti kapatmayı konuşmanın büyük talihsizlik. Türkiye'nin tekrar Çiller dönemine dönmek anlamına gelir. Bunları konuşmak bile akla ziyandır" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili bir görüntünün olduğunu ve 3 gencin evde öldürüldüğünü ve birinin cesedinin aşağıya atıldığını belirten Tan, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bu konuyu polemik konusu yaptığını söyledi. O görüntülerde 60 kişinin net görüntüleri olduğunu belirten Tan, olayın üzerinden 30 gün geçmesine rağmen tek bir gözaltı ve tutuklama olmadığına belirtti. Olaylarla ilgili 200 kişinin gözaltına alındığını ve 40 kişinin tutuklandığını ancak bu konuya ilişkin tek tutuklama olmadığını öne süren Tan, Emniyet yetkilileriyle görüştüğünü ve kayda değer tek bir cümle kurulmadığını söyledi. Bu konuyla ilgili Başbakan, İçişleri Bakanı, Diyarbakır Valisi ve savcı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Tan, “Bunlarla ilgili işlem yapacak varsa suç duyurusunda bulunuyorum. Yoksa da deniz bitti diyorum" dedi.

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş'a yapılan bıçaklı saldırı olayına değinen Tan, "Eğer bu olay aydınlatılmaması halinde sorumlusu hükümet olacaktır" dedi.

HDP'nin kapatılacağı iddialarının sorulması üzerine Tan, "Geldiğimiz dönemde parti kapatmayı konuşmanın büyük talihsizlik. Türkiye'nin tekrar Çiller dönemine dönmek anlamına gelir. Bunları konuşmak bile akla ziyandır" dedi.

Kaynak: dha