KORKUTELİ ZİYARETİ
Devlet Bahçeli, Antalya'daki iki günlük programının son ziyaretini Korkuteli İlçesi'ne gerçekleştirdi. İlçe girişinde konvoyla karşılanan Bahçeli ve partinin üst düzey yöneticilerinden oluşan grup, 30 Mart'ta seçimi yeniden kazanan MHP'li Belediye Başkan Hasan Gökce'yi tebrik etmek için belediyeye geçti. Belediye önünde miting havasında gerçekleşen ziyarette Devlet Bahçeli, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Ülkenin özellikle 7 Ekim'den bu yana çok karışık bir hale geldiğini söyleyen Devlet Bahçeli, Ortadoğu ülkelerinde 'Arap Baharı' denilerek başlayan çatışma ve ölüm dalgasının Türkiye'ye de yaklaştığını, sardığını söyledi. Bahçeli, birçok hainin fırsat kolladığı, yıllardır emellerine ulaşabilmek için Ortadoğu'daki gelişmelere ve Suriye'nin kuzeyinde Batı Kürdistan kurma hevesinde olanlara özenerek Türkiye'yi bugün bir kan gölüne, yıkıma, yangına çevirdiklerini kaydetti.
"KUZEY KÜRDİSTAN KURMAK İSTİYORLAR"
İstanbul'da otobüslerin yakıldığını, mağazaların talan edildiği ve sürekli yangınlar çıkarılarak, huzur ve güven kalmadığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
"Yine aynı süreçte Güneydoğu Anadolu'nun birçok il ve ilçelerinde sürekli eylemler ortaya konuluyor ve ayaklanmanın provaları yapılıyor. Türkiye'de Kuzey Kürdistan kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit ve tahrip ediyor. Bunun adına da birileri 'çözüm' diyor. Fakat çözümün ne olduğunu bir türlü söyleyemiyor. Türkiye'den bazı taleplere karşılık vermek için ödün vermek, çözüm olmuş. İmralı'dan, Kandil'den bir talep doğuyor, yerine getiriliyor, adı çözüm. Güneydoğu Anadolu'nun her tarafı yangın, karakolları basılıyor, kaymakamlık binaları işgal ediliyor, valiler ortada yok, sadece polis kardeşlerimiz kalmış, onlar da gece gündüz molotofkokteyli içerisinde sürekli hayati tehlikeyle karşı karşıya bırakılmış. Hala Türkiye çözüm peşinde. Nedir bu çözüm, bu çözümden ne anlaşılması gerekir, bunu bir tülü söyleyemiyorlar."
1 Ağustos 2009 tarihinde dönemin çişleri Bakanı tarafından Ankara Gölbaşı'nda yapılan toplantının ardından Türkiye'yi bölmeye adım adım imkan tanındığını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çözümün ne olduğunu PKK biliyor ama bunların bir şeyden haberi yokmuş gibi PKK'ya cesaret veriyor. PKK'nın bir tek isteği var, o da Türkiye'de bir bölüm olmak üzere Irak, Suriye, İran' da 4 parçalı büyük bir Kürdistan'ın kurulması için çaba göstermektir. Bunun bir bölümünü Irak'ın işgalinden sonra ABD'nin gayretleriyle Kuzey Irak'ta Barzani yönetimiyle kurmuşlardır. Şimdi de Batı Kürdistan olarak nitelendirilen Suriye'nin kuzeyinde bugün İŞID'le çarpışılan yerde kurmaya çalışıyorlar ve üç kantonlu bir özerk Kürdistan'ı oraya kurmaya gayret gösteriyorlar. Birileri de kalkıyor Diyarbakır'da toplantı üzerine toplantılar yapıyor, Amerika'da konferanslara katılıyor, şu bu oluyor ve Kuzey Kürdistan için bağımsız devletin üçüncü ayağı olarak çaba gösteriyorlar. Tüm bunların hepsini çözüm aldatmacasıyla, milletimizi aldatarak, kandırarak yollarına devam ediyorlar. Çözümden vazgeçtiğini İmralı canisi İmralı'dan söyleyebiliyor mu? 'Bağımsız Kürdistan hedefinden ben vazgeçtim' diyor mu? Kandil'deki caninin arkadaşları bunu söyleyebiliyor mu? Onlar söylemediğine göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı ve başbakanına mı düştü bu görev? O sebepten dolayı herkes haddini bilmeli."
'BU ÇAPULCULARIN KÖKÜNÜ KAZIMAK OLMALIDIR'
Güneydoğu Anadolu'da şu an devletin, valinin, kaymakamın görevlerini yapmadığını kaydeden Bahçeli, "Bütün okullar işgal edilmiş, yakılmış, sokaklar yaşanamaz hale gelmiş. O zaman bunun hakkından bir tek yolla gelmektir. O da devletin kamu kudretini, korkusuzca, ama adil olarak, suçluyu suçsuzu birbirinden ayırarak, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere İstanbul'da her türlü huzurun, güvenin sağlanmasını yerine getirebilecek, bu çapulcuların kökünü kazımak olmalıdır. Esas çözüm budur" dedi.
'KURDUN SEVDİĞİ HAVADA HAYKIRIYORUM'
Bu ülkede yaşayan ve kendisini Kürt kökenli kabul eden ve Kürtçe konuşanlarla PKK'yı birbirine karıştırmamak gerektiğini aktaran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlar bizim canım ciğerimiz, bin yıllık kardeşimizdir. Onların arkasına saklanıp Kürt sorunu diyerek, işsiz, yurtsuz kalmış, her tarafa göçmüş olan insanları birbirine kırdırmanın, çatıştırmanın gereği yoktur. O sebepten dolayı bu işin zamanı gelmiştir, artık bitmelidir. Eğer bugünkü iktidar bunu bitiremiyorsa 7 Haziran 2015'te MHP'nin iktidarıyla bu bitecektir. Bugün için hazırlanıyoruz. İşte Korkuteli tam yayla havasında kurdun sevdiği havada haykırıyorum, 2015'te ben varım diyorum."
Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından karayoluyla Ankara'ya döndü.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha