SÜT FABRİKASI AÇTI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bayburt'un Pamuktaş Köyü’nde organik hayvancılık tesisini gezip, Organize Sanayi Bölgesi’ne geçerek, hibe desteği sağlanan süt fabrikasının açılışını yaptı.
Bakan Eker, daha sonra Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Bakan Eker, komşu ülkelerde yaşanan olaylara duyarsız kalamayacaklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti olarak yanı başımızda büyüyen ve gelişen yangınlara seyirci kalmamız, kulağımızı kapatmamız mümkün değil. Eğer yanı başınızda, komşu topraklarda yangın varsa, o yangın bize de gelir. Basiret ve dirayetle kendi milli menfaatlerimiz doğrultusunda, evrensel değerlere yaslanıp gerekli tedbirler almamız gerekiyor" dedi.
KOBANİ OLAYLARI KAOS PLANININ PARÇASIDIR
Kobani olaylarını da değerlendiren Bakan Eker sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye’de Kobani üzerinden gelişen hadise, Türkiye’ye dönük 2013 yılından itibaren çeşitli fırsat ve bahanelerle uygulamaya konulmaya çalışılan kaos planının parçasıdır. Ne zaman Türkiye ekonomisini güçlendirdi, ne zaman ki IMF’ e borcunu temizledi, ne zaman ki, 'Barışı kalıcı olarak tesis edeceğiz' dedi ve buna ilişkin somut adımlar atıldı, bundan rahatsız oldular. Paralel yapılar da, dikey yapılar da, gezi eylemleri ve diğer olaylar da, Kobani olayları da hepsi bu tür olayların farklı boyutlardaki tezgâhlarından ibarettir. Kobani olayları tıpki 17 Aralık olayları gibi bir kaos planıdır."
Diyarbakır ve Hakkari’de askerlerin şehit edilmesini çözüm sürecinin sonlanmasını isteyenler tarafından yapıldığını kaydeden Bakan Eker, "İki hain karanlık düşünce sahibi katil, dün Diyarbakır’da sivil giysili askerimize arkadan, ensesine ateş ederek katlettiler, şehit ettiler. Birkaç gün önce 3 kardeşimiz de benzer yöntemle katledildi. Bu, Türkiye’nin bu alandaki politikasını ters düz etmek, yaratılan birlik ve beraberlik sürecini bozmak isteyen karanlık bir zihniyetin, kandan ve gözyaşından beslenen zihniyetin planı, oyunu ve tezgâhıdır” ifadelerini kullandı.
IŞİD’E DESTEK VERDİĞİMİZ İFTİRADIR
IŞİD’e Türkiye’nin destek verdiği iddialarını yalan ve iftira olarak nitelendiren Bakan Eker şöyle konuştu: "Türkiye hiç bir terör örgütüne hiçbir zaman destek vermedi. Ne IŞİD’e ne başka bir terör örgütüne. Türkiye üzerinden, Türkiye’nin desteği ve yardımıyla IŞİD’e karşı savaşmak üzere gerek peşmerge gerekse Özgür Suriye ordusunun silahlı unsurları geçerek IŞİD’e karşı mücadele veriyor. Hani Türkiye IŞİD’e destek veriyordu? Başında da bu yalandı, şimdi de yalan ve iftira."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha