Onur BAYRAM- Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güneydoğu'da şiddet olaylarıyla kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Çözüm sürecinin devam edeceğini belirten Bakan Eroğlu, vatandaşları sağduyuya çağırdı. Mersin'de yapılan operasyona da değinen Bakan Eroğlu, "Paralel yapı eğer önlenmeseydi Türkiye'nin başına çok büyük ağ örecekti" dedi.
Memleketi Afyonkarahisar'a yapılacak 5 yatırımı 'Cumhuriyet Bayramı müjdeleri' olarak açıklamak üzere şehre gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hafta sonu yaşanan kazada yaralanan Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde öğrencilerle görüşen Bakan Eroğlu, diğer hastalarla da sohbet etti. Hastane ziyaretlerinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen 'Afyonkarahisar'a 5 Müjde' toplantısına katılan Bakan Eroğlu, şehre yapılacak yaklaşık 80 milyon TL değerindeki yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
'BU CASUSLUKTUR'
Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Mersin'de 27 emniyet mensubuna yönelik operasyonun, hükümete darbe yapmayı planlayan yapıya karşı olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Paralel yapı biliyorsunuz maalesef Türkiye'de 17 Aralık'ta darbe planları yapan bir yapı. Tamamen ipleri dışarıda olan yapı, bakanları dinlemiş hatta Başbakan'ı dinlemiş. Yani devletin birtakım gizli sırlarını bir şekilde dışarıya aktarmışlar. Bu bir casusluktur. Kanunsuz iş yapanlar, kim olursa olsun cezalandırılır" dedi.
'TÜRKİYE'NİN BAŞINA BÜYÜK AĞ ÖRECEKTİ'
Paralel yapının eylemleriyle Türkiye ekonomisinin kötü gitmesini amaçladığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Mahkemeye intikal eden konuyla ilgili bir şey söylememiz mümkün değil. Ama vatandaşlarımız şunu bilsin hakikaten paralel yapı eğer önlenmeseydi Türkiye'nin başına çok büyük ağ örecekti" dedi.
'KAMU DÜZENİNİN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'
Güneydoğu'da yaşanan şiddet olayları da hatırlatılan Bakan Eroğlu, çözüm sürecinin bölgedeki en büyük proje olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Türkiye yükseliyor. Bütün Ortadoğu'nun hatta Balkanların, Kafkasların ümidi şu anda Türkiye. Hatta Afrika'daki pek çok garip gruba, fakir fukaranın ümidi de Türkiye. Bu ümide karşı 'acaba biz fitneler çıkartmak suretiyle Türkiye'yi ekonomik açıdan sıkıntıya sokabilir miyiz?' ya da 'Kardeşi kardeşe kırdırabilir miyiz?' planları var. Bazıları, 'acaba kamu düzenini nasıl bozarız' diye bir gayret içine girdi. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz."
'KURAKLIĞI AKILLI SU YÖNETİMİYLE ATLATTIK'
Meteorolojik uyarıları herkesin dikkate alması gerektiğini de kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu hafta hakikaten bütün Türkiye'de güçlü yağışlar başladı. 1 hafta süreyle devam edecek. Bu mevsimde yağış olması memnuniyet verici. Biz zaten bu yıl kuraklığı çok büyük bir sıkıntı olmadan, çok akıllı bir su yönetimiyle atlattık" diye konuştu.
Açıklamalarının ardından Bakan Eroğlu, Emirdağ İlçesi'nin Gömü Beldesi'nde üst üste 5'inci kez belediye başkanı seçilen Hakkı Tekin'e, altın kemer hediye etti. Bakan Eroğlu, sonrasında karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha