Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Doğu ve Güney Doğu’da ki yaşanan terör olayların tepki gösterdi. Terör örgütlerinin ne yanında ne de arkasında olmadıklarını vurgulayan Kılıç, “Ama bir yerde hata yapıyoruz ki demek ki bizi bunlarla aynı kefeye koyanlar var. Kendimiz öz eleştiri yapacağız evet bir yerde eksiğimiz var.” dedi.

'DAEŞ, EL KAİDE, BOKU HARAM GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ İSLAM'A ZARAR VERİYOR'

Birleşmiş Siviller Derneği tarafından organize edilen Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Gençlik Spor Bakanlığı’nın desteklediği ‘2015 Küresel Gençlik Zirvesi’ 19-20 Aralık tarihlerinde Kocatepe Cami Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda gerçekleştirilecek. Gençlik zirvesine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve davetliler katıldı. Bakan Kılıç, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Kılıç, “DAEŞ, El Kaide, Boku Haram gibi bu terör örgütlerinin verdikleri zararlar birçok yabancı ve farklı noktada duran geçmişte İslam’a zarar vermeye çalışanların belki de çok daha fazla zararını vermeye çalışıyorlar.” açıklamasında bulundu.

'BİR YERDE HATA YAPIYORUZ Kİ BİZİ BUNLARLA AYNI KEFEYE KOYANLAR VAR'

Kılıç, Türkiye’nin hiçbir şekilde terör örgütlerinin ne yanında ne arkasında ne de yanında olmadığını söyledi. Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Ama bir yerde hata yapıyoruz ki demek ki bizi bunlarla aynı kefeye koyanlar var. Kendimizi öz eleştiri yapacağız evet bir yerde eksiğimiz var. Biz bunu anlatamıyoruz. Eğer bugün hiçbir şekilde kullanımını ne tasnif ne de kullanımında en ufak şekilde doğru düşünmediğimiz şahsen söylenmediği bir kavram var. Bunu tekrarlanmakta çok üzülüyorum. Terör kelimesinin önüne, arkasına bir dinin ismi konamaz, öyle bir şey olamaz.”

'ELİNE SİLAH ALAN POLİSİN, ASKERİN CANINA KAST EDERSE CEVABINI ALIR'

“Türkiye içinde hendek kazmakla, başka şeyler yapmakla meşgul olanlar, terörle meşgul olanlar neye hizmet ediyor, neyin peşindeler, ne yapmaya çalışıyorlar.” diyen Kılıç, Türk Milleti’nin mayasının çok sağlam olduğunu ve terör örgütlerinin yapmaya çalıştıklarına karşı prim vermeyeceğinin altını çizdi. Kılıç, “Bunu da bu şekilde görüyoruz, bu şekilde aşacağız. Teröre ve teröriste karşı hiçbir müsamaha göstermeyeceğiz, böyle bir şey. Eline silah alan emniyet mensubunun, askerin canına kast ederse cevabını alır.”

KALKINMA BAKANI YILMAZ: GENÇ NÜFUS GİDEREK YAŞLANIYOR, GENÇLİĞİN KIYMETİ BİLİNMELİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma planlarının insan odaklı olduğunu dile getirdi. Yılmaz, kalkınma planlarını hayat geçirmek için enerjisi olan en önemli nüfus kitlesinin gençler olduğunu kaydetti. Yılmaz, konuşmasın şöyle sonlandırdı: “Bugün Türkiye olarak bakıldığında nüfus yaş ortalaması 30’u aşmış durumda. Ama hala Avrupa’ya göre genç bir nüfusumuz var. Nüfusun yarısı yaklaşık 30 yaşın altında. 15-24 yaş arası nüfusun payına bakıldığında düşük ama Avrupa’ya göre oldukça önemli bir oran. 2014 verisi 12 milyon 782 genç var. Avrupa Birliği’nde bu orak yüzde 11 civarında genç bir nüfusumuz var. Gidişata baktığımızda nüfusumuz giderek yaşlanıyor, ortalama yaş, her geçen gün artıyor. Bugünkü gençliğin kıymeti bilinmeli. Çünkü bu dinamikler geriye dönülemez nitelikteki dinamikler.”
Kaynak: cha