İşte Gök'ün konuşmasından satırbaşları:

Demokrasinin bedeli var. Halkımız adına bu bedeli ödemeye hazırız. AKP kendi silahlı gücünü kurmak istiyor. Buna geçit vermeyeceğiz. Bu yasalar daha görüşülürken şiddet ve kan bulaşmıştır. Başbakan "Bu yasayı AB ilkeleri çerçevelerinde hazırladık" diyor. AB’den cevap geldi. "Beraber bu yasayı hazırlayalım" dediler. Güçleri yeter mi AB ile tartışmaya. Yetmez. Biz bu işi neden AB’ye bırakıyoruz. Biz kendimiz çözemiyor muyuz? Zaten bizim anayasamıza aykırı. Bu yasayla sesi kısılan halkım, sesini yükseltmelidir.

"TÜRKİYE TABLOSUNA BAKIN"
Dün İstanbul’da kar yağınca kartopu oynamak isteyen değerli meslektaşınız Nuh Göklü, esnafın saldırısı sonrası hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Acınızı paylaşıyorum. Bu anlayış önceki Başbakan’ın "Benim esnafım gerektiğinde polistir" anlayışı. Bir cam bir candan daha değerli. Kim bunu yapan ? Şimdiki cumhurbaşkanının “Benim esnafım gerektiğinde polistir” sözü yapıyor. Yaratılan Türkiye tablosuna bakın.

YASA 4 VEKİLİN CANINDAN DAHA DEĞERLİ OLDU
Herkes sesini yükseltmeli. CHP olarak görevimizin bilincindeyiz. Yasa 4 milletvekilinin canından daha önemli olmuştur. Candan daha mı önemli. Dün gördüğümüz manzara feci. Kavgalardan sonra AKP’nin ağır baskısı oldu. "Tekrar görüşülmeye devam edilsin" diye ama bizim de direncimiz oldu. Bugün grup önerileri görüşülecek. AKP’nin önerisi de iç güvenlik paketinin öne çekilmesi. Bu görüşmeler bugün yapılabilirse yapılacak.

"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ"
Biz de etkin muhalefet anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ortamı huzur içinde yürütmek iktidarın işidir. Biz milletvekili olarak bu konuda bedel ödemek gerekiyorsa halkımız adına bedel ödemeye hazırız.

 
Editör: TE Bilişim