ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “IŞİD çok rahatlıkla BM kararlarına rağmen Türkiye’de faaliyet sürdürüyor ve Türkiye’yi lojistik üs olarak kullanıyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında IŞİD’in terör örgütü listesine alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı olduğunun belirtildiğini hatırlattı. Kendisinin Resmi Gazeteleri araştırdığını ancak ‘IŞİD’in terör örgütü olduğuna’ yönelik bir kararı bulamadığını söyleyen Tanrıkulu, kararın hangi Resmi Gazete’de yayınlandığını sordu. Tanrıkulu, karar alınması halinde konunun Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesi ve örgütün Türkiye’deki faaliyetlerinin takip altına alınması gerektiğini kaydederek, “Böyle bir karar olmadığı için Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde IŞİD diye bir örgüt yok. O nedenle IŞİD çok rahatlıkla BM kararlarına rağmen Türkiye’de faaliyet sürdürüyor ve Türkiye’yi lojistik üs olarak kullanıyor. 3 yıldır hükümetin IŞİD’e destek verdiğini, geçişlere göz yumduğunu ifade ettik. Bu örgüte binden fazla giden insan var. Hangisi hakkında ne işlem yapıldı?" dedi.
Tanrıkulu, Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprakların 25 askerle korunamayacağının altını çizerek, "Umarım yeni bir rehine krizi olmaz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha