Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nur Serter, “Yönümü belirleyen her zaman Atatürk ilkeleri ve altı oku oldu. Çok tehdit aldım ama tehditlerden korkmadım, geri adım atmadım, geri adım atmayacağım. Susmadım, susmayacağım” dedi.
CHP’li Serter, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine yönelik beyanlarını eleştirdi. Serter, Başbakan Davutoğlu’nun suç işlediğini iddia ederek, “Başbakan suç işlemiştir ve suçluluğun telaşı içine girmiştir” ifadelerini kullandı.
Serter, kendisinin yaşamı boyunca gerici ve bölücü terör örgütleriyle yürümediğini ifade ederek, “Onlarla gizli toplantılar yapmadım, onlara maddi yardımlarda bulunmadım. Kimsenin ama hiç kimsenin dizinin dibine çöküp onlardan emir ve talimat almadım. Yönümü belirleyen her zaman Atatürk ilkeleri ve altı oku oldu. Çok tehdit aldım ama tehditlerden korkmadım, geri adım atmadım, geri adım atmayacağım. Susmadım, susmayacağım. Her zaman inandıklarımı savundum ve savunmaya devam edeceğim. Atatürk’e, laikliğe, Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımı da sonsuza dek sürdüreceğim. İşte bu nedenle Cumhuriyet Halk Partiliyim” dedi.
Başbakan Davutoğlu’nun Atatürk ilkelerini, laikliği, Anayasa Mahkemesi kararlarını savunmayı ve bunları uygulamayı teröristlik ilan ettiğini iddia eden Serter, şöyle konuştu:
“Başbakan’a göre yüksek yargı kararlarını uygulamak, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerini, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalmak ve laik eğitimi savunmak terörizmdir. Ancak küçücük çocukların din istismarı ile ayrıştırılması ve 9 yaşında o çok övündüğü türbanlama eylemi ile ideolojik bir kıskaca alınması özgürlüktür. Bu anlayış AKP’nin yeni Türkiye’sinin ne olduğunu gözler önüne sermektedir.”
Başbakan’ın konuşmasının kendisini hedef gösterdiğini öne süren Serter, Başbakan hakkında yasal hakkını da arayacağını ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Kaynak: iha