CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 17-25 Aralık tarihlerinin, Milli Eğitim müfredatında ''Yolsuzlukla Mücadele Haftası'' olarak okutulması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak cevaplaması talebiyle TBMM'ye bir soru önergesi verdi.

Bayır, önergesinde şunlaı kaydetti: "Milli Eğitim Bakanlığı, 2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk haftasında okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında ders içi ve ders dışında, değerler eğitimine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesiyle ilgili bir genelge yollamıştır. Bu genelged,e değerler eğitimin kapsamı şu şekilde ifade edilmiştir: 'Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan, ahlâki, insani, sosyal, manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılması da değerler eğitimini oluşturmaktadır. (MEB, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı: 2010)' Bu proje çerçevesinde okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde, 'Değerler Eğitimi' klavuz kitapları hazırlanmaktadır. Değerler eğitimi sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, eğitim seminerleri verilmektedir. Öğrenci, öğretmen ve ailelere yönelik, video ve sunulardan oluşan görsel materyaller hazırlanarak okullara gönderilmektedir. Daha önce Eğitim-İş Sendikası'nın da dile getirdiği gibi 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının üzerinden iki yıl geçmiştir. Bu olay, ülkemiz adına bir kara leke olarak geçmiştir. Yargı tarafından olmasa bile toplum tarafından, yolsuzluk yapanlar bu utanca mahkum edilmişlerdir. Yolsuzlukların unutulmaması ve tarihteki yerini alması için aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim."

CHP Milletvekili Bayır, Davutoğlu'nun şu soruları cevaplamasını talep etti: "17-25 Aralık tarihlerinin ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ olarak ilan edilmesi için bir yasal düzenleme yapmayı düşünür müsünüz? Milli Eğitim müfredatındaki, 'Değerler Eğitimi' dersi kapsamına Yolsuzlukla Mücadele Haftası’nın dahil edilmesi ve öğrencilere anlatılması konusunda Milli Eğitim Bakanınız'a bir talimat vermeyi düşünür müsünüz?"
Kaynak: cha