CHP’li bir grup milletvekili, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) genel merkezini ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar için destek istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya başkanlığındaki CHP’nin Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekilleri, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile görüştü. Gündeme ilişkin sohbet eden heyette CHP’liler adına konuşan Yakup Akkaya, bu dönem çalışma hayatının sorunlarının çok ağır ve artarak sürdüğüne işaret ederek, “Sorumluluğumuz ağır, farkındayız. Eksiklikleri Meclis’te tamamlamak, bizim orada yapacağımız çalışmalarla olmayacağını biliyoruz. Burada toplumsal örgütlü desteğe ihtiyacımız var. Orada sizin sesiniz, gözünüz, kulağınız olma düşüncemiz var. 26. dönemde de fazla mesai kat ederek orada çalışmalarımızı yapacağız. Kamu emekçilerinin sorunları bu dönem daha da ağırlaşacak. Hükümetin eylem planına baktığımızda nelerle karşılaşacağımızı biliyoruz. Özellikle 657 sayılı devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldıran performansa dayalı düzenlemeyi getiren ve kendine yönelik bir memur yapılanması düşüncelerinin olduğunu biliyoruz." dedi.

İŞ GÜVENCESİ, ÇALIŞANLARIN SON KALESİDİR

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de kırmızı çizginin, siyasal alan ve emek alanında öne çıkan bir kavram haline geldiğine işaret etti. Özgen, “Çalışanlar açısından olmazsa olmaz iş güvencesidir. İş güvencesini kaybeden bir çalışan çalışma yaşamında herhangi bir hak ve özgürlüğü geliştirme, koruma gibi bir tutuma sahip olamaz. Siyasi iktidar temel hak ve özgürlükleri budarken, ya da baskı aracı olarak kullanırken bütün hukuksuzlukları hayata geçirirler. Ama o iş güvencesi aynı zamanda bizim için hukuksal mücadelenin bir teminatıdır. Var oluş sebebimizin de bir teminatıdır. Çalışanların da son kalesidir. O kale yıkıldığı zaman çalışanların geriye dönük elinde herhangi bir hak kalmayacaktır. O yüzden kırmızı çizgi söylemi çok basit kalıyor." izahında bulundu.
Kaynak: cha