Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla adliyeye siyah çelenk bırakıldı.
CHP, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Antalya İl Başkanlığı da kararı protesto ederek adliye önüne ’Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.
Antalya Adliyesi önüne çelenk bırakan CHP’liler adına İl Başkanı Cavit Arı bir açıklama yaptı. Arı, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan hukuksuzluk ve adaletsizliklere tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "İddiaların ciddiyeti, tutuklamalar ve istifalara rağmen şüphelilerin hakim karşısına dahi çıkarılamamış olmasına, takipsizlik kararına itiraz ediyoruz. İnşallah bu itirazımızla takipsizlik kararı kaldırılır ve dava açılır. En büyük arzumuz yargının görevini yerine getirmesidir" dedi.
Adliye önüne siyah çelenk bırakan CHP milletvekilleri Gürkut Acar, Osman Kaptan ve Yıldıray Sapan ile CHP İl Başkanı Cavit Arı birlikte hazırladıkları itiraz dilekçesini savcılığa teslim etti. İtiraz dilekçesini savcılığa veren CHP’liler daha sonra adliyeden ayrıldı.
Kaynak: iha