Cafer ZENGİN/ KAYSERİ,()- CHP Kayseri İl yöneticileri Adliye Sarayı önüne üzerinde 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk bıraktı. Geçen 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonda takipsizlik kararı verilmesine tepki gösteren İl Başkanı Mustafa Ayan, "Bu hukuk değil, AKP tetikçiliğidir" iddiasında bulundu.
CHP Genel Merkezi’nce il başkanlıklarına gönderilen genelge ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 53 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermesinin 81 ilde protesto edileceği ve bu kapsamda Adliye binalarının önlerine siyah çelenk bırakılacağı duyuruldu. Bu kapsamda CHP Kayseri İl örgütü de Adliye sarayı girişine üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı. CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, takipsizlik kararına tepki göstererek, "Helalinden olmayan ayakkabı kutularının içerisindeki dolarların, paraların, Bakan kolundaki trilyonluk saatlerin üzerine giden hakim, savcı ve emniyet mensubu kardeşlerimiz 'Paralel yapı' adı altında sürüldü. Diğer çalışanlara da koku salındı. Sonra yürekli bir savcı çıktı ve ‘soruşturmaya gerek yoktur’ dedi. Türkiye'de artık hukuk bitti. Yetimin hakkı, hırsızlık parası AKP hukuku anlayışında helal hale getirildi. Bu millet aptal yerine koyuldu. Uydurma bir kararla aklandılar, paklandılar."
Yargılanan kişilerin artık üste para alacağını, "Bizi haksız yere içerde tuttunuz" gerekçesiyle tazminat davası açacaklarını öne süren Ayan, "Cebimizden ekstra para çıkacak. Bu insanlık, Müslümanlık, hukuk değil. O savcılara yazıklar olsun, hangi görevler verilecekte hırsızlık parasını, yetimin hakkını helal paraymış gibi akladılar. Bunu şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
Ayan basın açıklamasının ardından siyah çelengi Adliye önüne 'Yandaş hukukçular' içinellerindeki kırmızı karanfilleri de dürüst, namuslu hakim ve savcılar için bıraktıklarını ifade ederek, "Dürüst hukukçularımızın ayaklarının altına kırmızı karanfiller bırakıyoruz” dedi. Basın açıklamasının sona ermesi ile birlikte bırakılan siyah çelenk ve kırmızı güller, Adliye çalışanlarınca kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha