CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, akil insanları samimi bulmadığını belirterek, “Akil adamlar, AKP’nin adamları oldu artık. Çünkü akil adamların görevi barış süreci, Kürt sorunu süreciyle ilgili katkı sunmak değil; AKP politikalarını halka anlatmak, AKP’nin yapmış olduğu yanlış uygulamaları halka ikna etmek için yapıyorlar. Bu nedenle akil adamlarını samimi bulmuyorum. Daha çok bunlara besleme adam diyebiliriz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin üyeleriyle birlikte 17 ve 25 Aralık operasyonlarına verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla Adıyaman Adliyesi’ne siyah çelenk bıraktı.
CHP’li Ağbaba, akil insanları eleştirdi. Ağbaba, akil insanları samimi bulmadığını belirterek, “Ben şahsen bu akil adamların akil adamlığı konusunda net bir düşüncem yok. Akil adamlar, AKP’nin adamları oldu artık. Çünkü akil adamların görevi barış süreci, Kürt sorunu süreciyle ilgili katkı sunmak değil; AKP politikalarını halka anlatmak, AKP’nin yapmış olduğu yanlış uygulamaları halka ikna etmek için yapıyorlar. Bu nedenle akil adamlarını samimi bulmuyorum. Daha çok bunlara besleme adam diyebiliriz. Bunların temel görevi, AKP’nin yan kolu gibi. AKP’nin yapmış olduğu uygulamaları örneğin bu akil adamları merak ediyorum. AKP’nin IŞİD’e vermiş olduğu destek konusunda ne düşünüyor? Şimdi burada akil adamlık olur mu? Bir taraftan buradan çözüm sürecini götüreceksin, bir taraftan sınırın öbür tarafından o çözüm süreci götürdüğü insanların, kardeşlerinin katledilmesine katkı sunacaksın. Akil adamlar akilliği çıkmıştır. Bu konuda onların samimiyetini güvenmem mümkün değildir. Çözüm sürecinin sürmesi ve barış sürecinin sürmesi ile ilgili tamamen AKP’nin yanlış politikaları halka anlatmak için kurulmuş bir guruptur bizim gözümüzde” dedi.
Böyle bir açıklamaların demokrasinin olduğu bir ülkede yapılmadığını savunan Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘ŞİMDİ BUNA YARGI DA EKLENMİŞTİR’
Ağbaba, yargının yolsuzluk ve hırsızlığa taraf olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
“Önceki gün 17 ve 25 Aralık'ta gözaltına ve tutuklanan 53 insanın takipsizlik kararına şahit olduk. Şimdiye kadar bu hırsızlıkta, bu yolsuzlukta; siyasetçi, bürokrat ve işadamı üçgenini biliyorduk. Şimdi buna yargı da eklenmiştir. Bu kirli ilişkiye, bu hırsızlığa, bu yolsuzluğa yargı artık taraf olmuştur. Daha önce bütün rüşvetlerde siyasetçi vardı, işadamı vardı, bürokrat vardı buna yargı da eklenmiştir. Bunu üzülerek söylemek istiyorum. Demokrasinin olduğu bir ülkede böyle bir şey olamaz. Kabile devletlerinin olduğu bir yerde de böyle bir şey olamaz. Hep Cumhuriyet tarihi ile karıştırıyorlar, bütün Cumhuriyet tarihinde yapılan yolsuzlukların tamamının birkaç katı 17 ve 25 Aralık'ta yapıldı. O gün ortaya çıktı. Hırsızlıklar, yapılan pislikler ortaya çıktı. Şimdi takipsizlik kararı verdin. Şimdi bu ortaya çıkan para kutularını nereye koyacaksın? Para kasalarını nereye koyacaksın? Para sayma makinelerini nereye koyacaksın? Çikolata kutularında çıkan milyon dolarları nereye koyacaksın? Elbise kılıfında çıkan paraları nereye koyacaksın? Kimden gizleyeceksin?”
‘4 BAKANI DERHAL ATA DİYORUZ’
Ağbaba, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istifa eden 4 bakanın tekrar göreve getirilmesini isteyerek şunları söyledi:
“Şimdi biz Türkiye'de iktidarın yargısı diyor ki, ‘Bunların hiçbirisi olmadı, bunları unutun’ diyor. Bunların unutulması mümkün değil. 4 bakan istifa etti. Niye istifa etti? Benim eski Başbakan'a Adıyaman Adliyesi önünden çağrım şudur; Hazır elinizde bu işi bilen 4 bakan var. Onları tekrar bakan olarak ata. Sen de acemilik çekme. Senin bakanların acemilik çekmesin. 4 bakanı derhal ata diyoruz. Bu yolsuzluk, hırsızlık unutulmayacak. Herkes unutabilir, AKP unutabilir, yandaş, yalaka sivil toplum kuruluşları görmezden gelebilir, Cumhuriyet tarihin en kirli operasyonunu birileri görmezden gelebilir ama her zaman yoksulun her zaman halkın yanında yer alan CHP örgütü unutmayacak, unutturmayacaktır. Bizim mücadelemiz o hırsızlığa bulaşan konumu ne olursa olsun, Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekili, bakan, ne olursa olsun onları tarafsız yargının eline teslim edinceye kadar, onlardan bu hesabı soruncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu yolsuzluğu, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha