Ali Ekber ŞEN / MERSİN, () - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron statüsünde çalışan bin 600 işçinin işine son verilmesini TBMM'ye taşıdı.
Atıcı yaptığı açıklamada, işten çıkarılan işçilerin 2 ile 18 yıl arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığını belirterek, "İşten çıkarmalar sosyal patlamalara sebep olmadan sorunun acilen TBMM tarafından ele alınması gerekli olmuştur. Bu gerekçelerle Meclis Araştırması açılmasını teklif ediyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere kamuda yaklaşık 700 bin taşeron işçinin çalıştığını hatırlatan Atıcı, "Taşeron çalıştırma, yapısı ve sonuçları itibarı ile kölelik düzeninin güncel hali olmuş durumdadır. Hükümetler, bakanlar 'Önümüzdeki dönemde taşerona dair düzenlemeler yapacağız, kadroya alacağız' diyerek işçiyi emekçiyi uyutmakta ancak taşeron sayısını giderek artırmaktadır" diye konuştu. 
MERSİN SON ÖRNEK
En son Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde son 5 ayda bin 600 işçinin işten çıkarılmasının hayatın normal, olağan akışına uygun olmadığını belirten Atıcı şöyle devam etti:
"Kışa girerken aniden işsiz kalanların yaşayacağı sorunlar toplumsal olaylara zemin hazırlayacak nitelikte ve sayıdadır. Bununla birlikte işten çıkarmaların ideolojik nedenle olduğu konusunda güçlü bir algı gelişmiştir. Taşeron çalıştırma yönteminin yarattığı sosyal ve ekonomik sorunlar toplumun merkezinde bir yangındır ve giderek de yayılmaktadır. Taşeron çalıştırmayı, siyasilerin ideolojik istismarına açık hale getiren yapı yasalardan kaynaklanmaktadır. Taşeron çalıştırma yöntemi, uygulanan ekonomik modelin bir bileşeni olmasına rağmen vazgeçilmez değildir. Taşeron çalıştırmanın toplumda yarattığı sosyal ve ekonomik sorunların giderek artan boyutu nedeni ile Meclis'in konuyu ele alması ve çözüm yollarını üretmesi gerekli olmuştur."
FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha