'Hattat Hasan Çelebi'ye Saygı Gecesi'nde konuşan Erdoğan, ''Dünyada hangi millet vardır ki iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından öğrenemez'' diyerek tepkisini dile getirdi.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

''VAR MI BÖYLE BİR MİLLET!''

"Dünyada hangi millet vardır ki medeniyetinin üzerine inşa edildiği yazıyı okuyamaz. Var mı böyle bir millet Dünyada hangi millet vardır ki dedesinin mezar taşını okuyamaz. Dünyada hangi millet vardır ki iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından öğrenemez. Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi bir şehirde devasa arşivlerde bulunan milyonlarca belgeleri okuyamaz.  

  

''SEN NİCE ASIRLAR BOYUNCA SEYRETMEYE DEVAM EDERSİN''

Ne diyorlar 'El uzaya gidiyor, biz Osmanlıca'yı tartışıyoruz' diye meseleyi sulandırmaya çalışanlar var. Eğer sen yüzlerce yıllık hafızanı, medeniyetini siler atarsan, işte sen sadece başkalarının uzaya gidişini seyredersin. Mesele budur işte. Sen daha nice asırlar boyu seyretmeye devam edersin.  

''KİMSE KORKMASIN'' 

Kimse Osmanlıca'dan, Osmanlıca'nın öğrenilmesinden ve öğretilmesinden korkmasın. 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum', bizim anlayışımız budur. Biz o imkanlara nail olamadık, en azından çocuklarımız, torunlarımız bu imkanlara nail olsunlar"
Editör: TE Bilişim