Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de CHP'liler, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu dosyaları hakkında verilen 'takipsizlik' kararına tepki olarak Adalet Sarayı önüne çelenk bıraktı.
CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar ile bir grup partili, üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenkle birlikte Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Adalet Sarayı önüne geldi. Partililerle birlikte siyah çelengi Adalet Sarayı önüne bırakan Nihat Çuhadar, Türkiye'nin 81 ilinde bugün adliye önlerine siyah çelenk bırakıldığını söyledi. Çuhadar şöyle konuştu:
"Yüzyılın en büyük yolsuzluğu adaletin yüzkarası olarak kapatılmıştır. Bu ülkede adalet sorunu vardır. Bu ülkede HSYK seçimleri ile HSYK seçimleri meyvelerini almaya başlamıştır. Gerçekten yüz kızartıcı bir olaydır. Biz bunu protesto ediyoruz. Biz bunu kınıyoruz. İnanan Müslümanlara soruyorum. Hangi kitaba sığıyor? Bu adaletsizlik, bu yolsuzluk bir kalemde nasıl kapatılır? Bu iktidara soruyoruz. Hiç mi vicdanları yok? Hiç mi vicdanları sızlamıyor? Gerçekten ülke adına yüz kızartıcı. Cumhuriyet tarihinde asla böyle bir olay olmamıştır. Mutlaka bunun hesabını soracağız. Bunun hesabını sormak da Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çimentosudur, bir gün mutlaka bunun hesabı sorulacaktır."
Yapılan konuşmaların ardından CHP'liler Adalet Sarayı önünden ayrıldı.

  FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha