Erdoğan' ın dün Balıkesir' de dile getirmiş olduğu 'Kürt sorunu yoktur.' sözlerinin yankıları dinmek bilmiyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan' ın Balıkesir ziyaretinde sarf ettiği bu sözlere değinerek madem sorun yok Erdoğan neyi çözmek için çözüm üretiyor şeklinde bir soru yöneltti. Demirtaş ayrıca, İmralı sekreteryası içinde açıklamalarda bulundu ve İmralı sekreteryasını ''Tümüyle doğru diyemem'' şeklinde yorumladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın sekreteryasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "En nihayetinde mutabakatla belirlenen isimlerdir. Kamuoyunda bazı isimler tartışılıyor bunlar tümüyle doğru diyemem ama biraç gün içinde netleşecektir" dedi.

'KÜRT SORUNU YOKSA SÜRECİ NİYE YÜRÜTÜYOR'

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, "Sürecin pozitif ilerlemesi için pozitif adımlar atılması gerekiyor" diye konuştu.

Demirtaş, gazetecilerin Erdoğan'ın "Kürt sorunu diye bir şey yok" sözlerini hatırlatması üzerine de şu ifadeleri kullandı: Şunu merak ediyorum Kürt sorunu yoksa hangi adımları niye atıyor süreci niye yürütüyor?

Başbakanın Cumhurbaşkanına sorması lazım. Kendi aralarında nasıl bir dağılım yaptılarsa... Biri yok diyor biri bunu çözmek için adım atıyor. Bunların tamamı seçim öncesi atraksiyonlar.
Editör: TE Bilişim