Noter'den bir taahhütname hazırladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için gereken yasal düzenlemelerin bir ay içinde yapılmasını sağlayacağını, 2015 yılı için tüm emekli vatandaşlar için en geç Ramazan Bayramı'nın birinci günü ve Kurban Bayramının birinci gününde ödeme yapılacağını söyledi.

Hayatının 27.5 yılını devlette geçirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Siyasete atıldığım gün malvarlığımı kendi internet siteme koydum. Bütün mal varlığım kendi alın terimdi. Hesabını veremeyeceği hiçbir kuruşum yoktu. Devleti de böyle yöneteceğiz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey olmayacak" dedi.

Hükümetin sağlık politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki adamın borcu var, sağlık hizmeti vermiyorsun. Karısı hasta, bakmakla yükümlü olduğu annesi babası var, 'ona da sağlık hizmeti vermeyeceğim' diyor. Kim diyor bunu AKP, 'borçlusunuz, size sağlık hizmeti vermeyeceğim' diyor. Ben de borcun olsun olmasın size sağlık hizmeti vermek benim boynumun borcudur diyorum" ifadelerini kullandı.
Emekli vatandaşlara yönelik "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye" taahhüdüne yönelik 'yapamazsın' eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Noter'den bir taahhütname hazırladık. Okuyorum, 4 maddelik bir taahhütname. Tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için gereken yasal düzenlemelerin bir ay içinde yapılmasını sağlayacağımı, 2015 yılı için tüm emekli vatandaşlarımız için en geç Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 17 Temmuz 2015 tarihine ve Kurban Bayramı'nın birinci günü 24 Eylül 2015 tarihine kadar birer maaş tutarında ikramiyenin emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılmasını temin edeceğime, emeklilere yıllık iki maaş tutarında ikramiye verilmesini, başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl muntazaman sürdüreceğimi, mevcut iktidar çevrelerinin emeklilerimize verdiğim ikramiye müjdesine karşı yapacakları karanlık kampanyalara karşı şimdiden ilan ediyorum ki şayet bu sözümü tutmazsan başbakanlıktan ve genel başkanlıktan derhal istifa ederek siyaseti bırakacağım." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim