CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hz. Mevlana'nın 742. ölüm yıldönümü vesilesiyle Konya'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Hz. Mevlana'nın torunları Çelebi ailesiyle yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu "Mevlana’nın özelliği insanlığı kucaklamasıdır. Mevlana’nın özelliği alçak gönüllü olmasıdır, bilgiye önem vermesidir, insana farklı gözle bakmamasıdır. Mevlana’nın özelliği yüreğinde kin tutmamasıdır, bütün kainatı sevmesidir." dedi.

Mevlana'nın vuslat yıldönümü anma etkinlikleri vesilesiyle Konya'ya gelen Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın torunları Çelebi ailesiyle yemekte bir araya geldi. Basına kapalı olan yemeğin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bugün 17 Aralık Şeb-i Arus Hz. Mevlana’nın Hakk'a yürüdüğü tarih. Sadece onu bu topraklar değil, bu toprakların insanları değil, bütün dünya takdir ediyor. Böylesine değerli bir insanın bu topraklarda yetişmesi bizim gurur vesilemiz. Onun düşünceleri, onun felsefesi insanlığın felsefesidir." ifadelerini kullandı.

Konya ziyaretinde, Mevlana Türbesi'ni ziyaret ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bugün Hz. Mevlana’yı ziyaret ettik, Fatiha'mızı okuduk. Ailesiyle burada birlikte oldum. Yaşayan kuşaklarıyla kısa bir görüşmemiz oldu, onlara teşekkür ettim. Mevlana’nın özelliği insanlığı kucaklamasıdır. Mevlana’nın özelliği alçak gönüllü olmasıdır, bilgiye önem vermesidir, insana farklı gözle bakmamasıdır. Mevlana’nın özelliği yüreğinde kin tutmamasıdır, bütün kainatı sevmesidir. Mevlana’nın özelliği onu Mevlana yapan değerlere sahip olması ve onu dünyaya yansıtmasıdır. Bu nedenle Mevlana bizim topraklarımızın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisidir. Onun Hakk'a yürüdüğü bir günde burada olmak bizim için onur vericidir."
Kaynak: cha