Kılıçdaroğlu, miting maratonunu Kartal'dan başlatıyor. "Milletçe Alkışlıyoruz" sloganıyla düzenlenecek ilk miting için Kartal Meydanı hareketlenmeye başladı. Partililer, seçim dönemi için hazırlanan şarkılar eşliğinde mitingin başlamasını bekliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'a kadar 50'nin üzerinde miting yapmayı planlıyor. Kılıçdaroğlu, "miting maratonunu" İstanbul Kartal'dan başlatıyor.

"Milletçe Alkışlıyoruz" sloganıyla düzenlenen ilk mitingi için Kartal Meydanı hareketlenmeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankartlar açan partililerin "Milletçe Alkışlıyoruz", "Gelin oy verin gitsinler" yazan dövizler taşıdığı görüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de alana gelerek miting öncesinde vatandaşları selamladı. Miting için hazırlanan bayrak, flama ve şapkalar alanın girişinde partililere dağıtıldı. Kartal Meydanı'na bakan binaların ön cephelerine afiş ve posterler asıldı.

Dev bir platformun kurulduğu alanın ön kısmında engelliler için özel bir kısım ayrıldı. Basın mensuplarının mitingi izlemesi için ise sahnenin sol tarafında özel bir platform kuruldu.

Türk bayrakları ile CHP bayrakları açılırken alanı dolduranlar, seçim dönemi için hazırlanan şarkılarla mitingin başlamasını bekliyor.

CHP LİDERİNDEN TWEET

Seçim startını İstanbul Kartal mitingiyle verecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizdeki, kabul edilemez gidişatı milletçe alkışlıyoruz!” dedi.

CHP Genel Başkanı saat 13.00’te İstanbul Kartal Meydanı'nda yapacağı miting öncesinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 13:00'te İstanbul Kartal Meydanı'nda buluşuyoruz. Ülkemizdeki, kabul edilemez gidişatı milletçe alkışlıyoruz!” dedi.

Miting programı kapsamında ilk olarak CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın konuştu. "Merhaba Kartal, merhaba İstanbul, merhaba Türkiye" diyerek sözlerine başlayan Karayalçın, Kılıçdaroğlu'na ilk mitingi Kartal'da yaptığı için teşekkür etti.

"AKP'ye güle güle, Cumhuriyet Halk Partisi'ne merhaba demek için buradayız" diyen Karayalçın, mitinge gelen CHP'lilere teşekkür etti.

ALKIŞLARLA AKP'YE PROTESTO

Karayalçın'ın konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Başbakan Kemal" tezahüratları eşliğinde kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'dan bütün Türkiye'ye Hakkari'den Tekirdağ'a, Rize'den Muğla'ya kadar bütün Türkiye'ye selam olsun.

Öğrenci, öğretmen, işçi, işveren, memur, çiftçi, esnaf, emekli, ev kadını, çöpte kağıt toplayan değerli vatandaşım, işsiz vatandaşım, merdiven altında çalışan sigortasız kardeşim, sana Kartal Meydanı'ndan selam gönderiyorum.

Karadenizli, Trakyalı, Egelilere, iş dünyasına, finans dünyasına, sağlık ve eğitim dünyasına, spor dünyasına, medya dünyasına, hukuk alemine, tüm belediyelere, vilayetlerdeki valilere, sivil toplum örgütlerine, Kartal Meydanı'ndan sesleniyorum.

Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Korkmayın, yılmayın, sinmeyin.

Çünkü yanınızda Cumhuriyet'le yaşıt CHP var: Korkmayın, yılmayın, sinmeyin.

Kabadayılıktan, zalimlikten, zorbalıktan, yasadışından, talandan, baskıcılıktan, yasakçılıktan, ayrımcılıktan bir anlayışın temsilcisi CHP var. Onun için diyoruz, korkmayın, yılmayın, cesur olun, CHP var.

Yoksulluğu ve işsizliği ülkenin en hayati meselesi olarak gören CHP var, onun için diyoruz: Korkmayın, yılmayın, sinmeyin.

Milletçe hesabını soracağız, geliyoruz, milletçe geliyoruz. Az kaldı.

Bugün buraya ülkemizdeki, insani, ahlaki, siyasi ve hukuki değerlerdeki yozlaşmaya karşı haykırmak için geldik. Bugün buraya, milletin milletliğini, devletin devletliğini tehlikeye sokan yozlaşmaya dur demek için geldik.

Bugün buraya, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, adaletsizlik ve vicdansızlık karşısında eğilmeyeceğimizi haykırmak için geldik.

KARTAL MEYDANI'NDA ALKIŞLAR

Kılıçdaroğlu, tüm vatandaşları "Milletçe alkışlıyoruz" kampanyasına destek vermeye çağırdı: "Haydi, tüm vatandaşlarımızı avuçlarımız patlarcasına alkışlamaya çağırıyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun çağrısından sonra Kartal Meydanı alkışlarla çınladı.

'77 MİLYON BU FATURAYI ÖDÜYOR'

Bu alkış her gün her saat her yerde çınlayacak. Milletin 'yeter artık düşün yakamızdan' diyenlerin sesi olacak.

Hep birlikte alkışlayacağız. Mitingi meydanlarında değil, her gün ve her yerde alkışlayacağız. Fabrikada, tarlada sokakta meydanda hayatın olduğu her yerde alkışlayacağız. Alkışlayacağız ki sabrın sonuna geldiğini birileri anlasın.

12 yılda oluşturdukları tablo; 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, maaşında bin liranın altında olan 8 milyon yoksul emekli.

Prim borcu olduğu için hastaneye alınmayan ölüme terk edilen esnaf, sosyal güvenlikten yoksun yüz binlerce işçi, kızgın ve kırgın bir gençlik, kalıplara sokulmak istenen bir kadın. Korkmuş, sinmiş bir iş dünyası kimliği ve kişiliğini yitirmiş medya.

Üreterek büyüme değil rant oluşturarak oluşturulan adaletsiz düzen. Bakara makara diye sömüren bir düzen. Cinnet halinde öfkeli bir toplum.

Bütün bunların faturasın bu milletin işçisi, esnafı tüccarı ödüyor. 77 milyonu bu faturayı ödüyor. Yaşadığımız asayiş problemleri ile ödüyoruz, 2 milyon Suriyeli ile ödüyoruz, kadına yönelik şiddetin artması ile, gençlerimizi uyuşturucu bataklığına sürüklenmesi ile, yetik hakkının yenmesi ile ahlaki değerlerimizi kaybederek ödüyoruz. Bunlara sebeb olan 12 yıldır ülkeyi yöneten malum zihniyettir.

'BÜTÜN SORUNLARI SIFIRLAYACAĞIZ'

Bu zihniyetin önceliğinde milletin olması mümkün mü? Millet bıktı, millet usandı. Millet yaşanacak bir Türkiye istiyor. Huzur ve barış içinde bir Türkiye istiyor. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum.

Yaşanacak Türkiye için CHP olarak hazırız. Bugünü kadar hiçbir siyasi parti, hiçbir seçime CHP kadar Türkiye’nin sorunlarına hakim ve sorunlarına çözüm bulacak hakimiyette girmemiştir.

Programlarımız hazır, kadrolarımız hazır, çözümlerimiz hazır. İşsizliği, yoksulluğun adaletsizliği vicdansızlığın, eşitsizliği, sevgisizliğin kökünü kazımaya geliyoruz. Evet kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız.

Türkiye’yi yaşanmaz hale getirenlerin neden olduğu bütün sorunları sıfırlayacağız.

Yaşanacak bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz. 4 yılda yepyeni bir Türkiye çıkacak ortaya. En başta yoksulluğun olmadığı bir Türkiye sözü veriyorum.

Kimse bu ülkede 'ben yoksulum' lafını etmeyecek. Bugün, 17 milyon yoksulumuz var. Bu rakam devletin resmi rakamı. 2015’in Türkiye’sinde, 21 yüzyılda, bilgi toplumunda 17 milyon insan yoksul. Onlar insan değil mi? 17 milyon vatandaşımıza sesleniyorum.

Sizin yoksulluğunuzun sıfırlanması benim boynumun boru olacak. Bir kişinin aylık geliri 200 liranın altıdaysa o yoksul sayılıyor. Bu ne demek 17 milyon insanı açlığa mahkum etmek demektir. 17 milyon insanımızı insan gibi yaşama hakkı var. 
Editör: TE Bilişim