MHP'de bugünkü grup toplantısını Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı. Kocaeli'nde kalp kapakçığı değişimi ameliyatı geçiren Devlet Bahçeli'nin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli parti çalışmalarımızı takip etmekte.” dedi.

MHP Grup Toplantısı’nda konuşan Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Türkiye'nin terörle mücadele ederken yeniden çözüm sürecine girmemesi gerektiğini söyledi. Bölge halkının bütün ihtiyaçlarını karşılayacak tedbirlerin, güvenlik şemsiyesi altında alınması gerektiğini ifade eden Vural, “Maalesef kanlı terör örgütünü görmeyenler onlarla müzakere süreci başlattı, şimdi terörle mücadele sürdürülürken yeniden bir çözüm ve bir müzakere süreciyle akamete uğratılıp bölücü terörün ve bölücülüğün çözüm olarak milletimizin tekrar dolaptan çıkarılıp önümüze konulmasına izin vermemek gerekir. Yani şunu diyoruz. Dolaba koyduğunuz çözümü alınız, tarihin çöp kutusuna atınız.” diye konuştu.

Her şeyin zamanla ortaya çıktığını belirten Vural, “PKK ile görüşmeyiz diyerek bunu şeref ve haysiyet iddiası yapanlar sonra görüştüğünü itiraf etmek durumunda kalmışlardır. Maalesef Türkiye bu süreç içinde vahim hatalar yapmış ve bu hatalar bir bir ortaya çıkmıştır. Oslo çıktı, İmralı’nın bir kısmı çıktı.” dedi. İmralı tutanaklarının Avrupa basımının yayınlandığını kaydeden Vural, “Bazı gazeteler bu tutanaklardan akla durgunluk veren pasajlar yayımladı. Mesela bu tutanaklara göre Erdoğan başbakan iken HDP’li bir siyasetçiye diyor ki, ‘Bana ne yapacağımızı soruyorsun, söyleyeyim, her şeyi yapacağım. Bir zamanı var ve bu konuda Apo ile anlaştık.’ İddia bu. Bizim İmralı canisi dediğimiz, sizin ise Apo diyerek seslendiği bebek katiliyle ne konuşulmuştur? Hangi konularda anlaşılmıştır? Çıkın bunları Türk milleti ile paylaşın, eğer bunlar doğru değilse bunları yalanlayın ve yayını durdurmak için girişimde bulunun.” diye konuştu.

AKP’nin 'İmralı canisi'ne, örgütünü yönetme konusunda icazet verdiğini ve göz yumduğunu kaydeden Vural, “Tutanaklardan anlaşılmaktadır. Bu tutanaklara göre hükümet adına konuşan Kamu Güvenliği Müsteşarının konuşmaları göstermektedir ki, bugün PKK ile mücadele eden AKP hükümeti değil güvenlik bürokrasisidir. Bu tutanaklarda Kamu Güvenliği Müsteşarının teröristbaşıyla yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin müzakereden yana olduğundan, buna mukabil güvenlik bürokrasisinin baskısından söz edilmekte.” şeklinde konuştu.

BÖLÜCÜLÜĞÜN ÇÖZÜM OLARAK TEKRAR DOLAPTAN ÇIKARILIP ÖNÜMÜZE KONULMASINA İZİN VERMEMEK GEREKİR

Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini anlatan Vural, şunları anlattı: “AKP hükümetinin yanlış politikalarının Türkiye’ye getirdiği nokta vahim hal almıştır. Daha önce AKP’nin genel başkan yardımcısı PKK’nın siyasi uzantılarının kongresinde PKK marşıyla ayağa kalkmıştı, önceki gün de PKK’nın siyasi uzantısının partisinin kongresinde ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı PKK marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunur vaziyettedir. PKK’nın siyasi uzantılarının kongrelerinde iktidarı, ana muhalefeti, saygı duruşunda bulunmaktadır. AKP ile CHP arasında adeta bir bayrak yarışı var. biri Kürt sorunu diyor, diğeri de altta kalmıyor Kürt sorunundan bahsediyor. AKP güvenlikçi politikalarla çözülmez demişti, şimdi CHP bu bayrağı taşıyor. Bütün bu süreçler hangi üst aklın eseridir diye sormamız gerekmez mi?”

Önleyici terörle mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Vural şöyle devam etti: “Bu çerçevede bölge halkının bütün ihtiyaçlarını karşılayacak tedbirler, güvenlik şemsiyesi altında alınmalıdır. Aziz milletimiz herşeyi bilmelidir. Bütün bunların unutulmasına izin vermemeliyiz. Unutmamalıyız ki ders alalı ve yanlış yapmayalım. Herkes yaptığından ve yapmadığından sorumludur. Bütün bu tespitleri yaptıktan sonra terörle mücadele konusunda ortaya konan iradenin akamete uğratılmadan devam etmesi gerekir. Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Mümin aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz. Yani Müslüman ferasetli olmalı, uyanık olmalı, aynı tuzağa iki düşmemeli’ diyerek hepimizi uyarıyor. Maalesef kanlı terör örgütü görmeyenler onla müzakere süreci başlattı şimdi terörle mücadele sürdürülürken yeniden bir çözüm ve bir müzakere süreciyle akamete uğratılıp bölücü terörün ve bölücülüğün çözüm olarak milletimizin tekrar dolaptan çıkarılıp önümüze konulmasına izin vermemek gerekir. Yani şunu diyoruz. Dolaba koyduğunuz çözümü alınız, tarihin çöp kutusuna atınız.”
Kaynak: cha