Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı gündeminde oylaması yapılan Denizlispor Kulübü’nün hissedarı olduğu halen Doğa Koleji’nin bulunduğu taşınmazda yapılan imar değişikliğini yargıya taşıyacaklarını söyledi.
MHP’li Yusuf Garip, yaptığı açıklamada, söz konusu imar değişikliğinden kamuoyuna aktarıldığı gibi Denizlispor’un kazançlı çıkmayacağını ve kamuoyunun yanıltıldığını ileri sürdü. Konu Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldiğinde Denizlispor’un menfaatleri için olumlu baktıklarını kaydeden Garip, şöyle konuştu: “Konu Meclis’te önümüze geldiğinde Denizlispor’un içinde bulunduğu borç batağından kurtulabilmesinin tek şartı olarak bu taşınmazda imar vasfı değişikliğinin yapılması gerektiği ifade edildi. Denizlispor tarafından bu taşınmazın satılarak kasasına para girdisinin sağlanacağı ve bu şekilde Denizlispor’un borç batağından kurtulacağı ifade edildi. Ancak konuyu araştırdığımızda, söz konusu alanda imar planı değişikliği düşünülen taşınmazın tamamının Denizlispor Kulübü’ne ait olmayan, bu dernekle beraber 32 hissedarı bulunan bir taşınmaz olduğunu gördük. Bu taşınmaza ilişkin 2005 yılında Denizli 1.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde Denizlispor Kulübü tarafından ortaklığın giderilmesi davası açılmış, açılan dava, 19 Mart 2009 tarihinde karara bağlanmıştır. Mahkemece verilen kararda taşınmazın satış yolu ile ortaklığın giderilmesine karar verilmiştir.Raporu incelediğimizde 2008 yılında mahkeme tarafından bu taşınmaza ilişkin yaptırılan kıymet takdiri raporunda bilirkişi tarafından taşınmazın arsa ve bina değerinin 2 milyon 885 bin TL olarak belirlendiğini gördük.”
"BU DURUM DENİZLİSPOR’UN MENFAATİNE DEĞİL"
Söz konusu yerin satışında Denizlispor’un hiçbir menfaat elde edemeyeceğini dile getiren Garip, şunları söyledi: “Buna göre mahkeme tarafından bu taşınmaz önümüzdeki günlerde 2.885,481 TL bedel üzerinden satışa çıkacak. Denizlispor kulübünün taşınmazdaki hisseleri üzerinde ise bir çok haciz bulunmaktadır. Bu haciz sebebiyle Denizlispor Kulübü’nün bu satıştan hiçbir gelir elde edemeden paranın icra dosyalarına gitme ihtimali büyüktür. Ben Denizlispor’a bu haliyle satıştan hiçbir fayda gelmeyeceği görüşündeyim. Söz konusu satıştan bazı rant çevrelerinin nemalanacağını düşünüyorum. Bu taşınmazın bugünkü piyasa değeri en az 5-6 milyon TL civarındadır. İmar planı değişikliğinin kesinleşmesi halinde taşınmazın değeri en az 20 milyon TL edeceğini düşünüyorum.”
Söz konusu imar değişikliği dosyasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da göndereceğini kaydeden Garip, sözlerini şöyle sürdürdü: “62. Hükümetin güvenoyu aldığı gün sayın Başbakan, TBMM’de yaptığı konuşmada, özellikle büyükşehirlerde 2-3 katlı binaların hemen yanında bir anda yüksek katlı binaların ve alışveriş merkezlerinin yükseldiğini, bunun adının kolay para kazanma ve rant vurgunculuğu olduğunu dile getirmişti. Başbakan, bu tür yapıların hem şehrin görüntüsünü çirkinleştirdiğini, hem de kolay para kazanma kapısı açtığını, aynı zamanda rantın adil dağıtımı konusunda kuşkular uyandırdığını ifade etmişti. Ben de Hükümetin başının söylemiyle çelişen bu imar değişikliği ile ilgili bilgi, belde ne varsa bir doya ile birlikte sayın Başbakana göndereceğim."
MHP’li Meclis üyeleri olarak seçmene, Denizli halkına karşı sorumlu olduklarını belirten Garip, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz, Meclis grubu oluştuğunda Denizli’nin menfaatine olacak her konuda açık destek veririz, dedik. Ancak biz şunu da dedik, bu şehrin ve bu şehirde yaşayanların menfaatine olmayacağına inandığımız her konuda yasal çerçevede sonuna kadar mücadele ederiz. Biz bu değişikliğin Denizlispor’un menfaatine olduğunu düşünmüyoruz ve bu nedenle konuyu yargıya taşıyacağız.”
Kaynak: iha