Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, çözüm süreci diye bir sürecin olmadığını belirterek, “Çözüm süreci bir metafor ve halkı adatmaya yönelik bir olgudur. Çözüm sürecinin aslında olgulara bakarak bir açıklaması yapılması gerekirse Güneydoğu'da devleti azaltmak, örgütü çoğaltmak sürecidir" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Çözüm sürecini eleştiren Yeniçeri, süreç konusunda iktidar tarafından yapılan açıklamalara dikkat çekerek, “AKP için gafletin, dalaletin, aldanmanın sınırı olmadığını gösteriyor. Kedinin fareyle oynadığı gibi AKP ile oynuyorlar" dedi.

Dersim konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "modern Kerbela" dediğini söyleyen Yeniçeri, bir devlet adamının yapacağı en talihsiz ve en cahilce benzetme olduğunu belirterek, "Sayın Davutoğlu'na soruyorum. Hz. Hüseyin hangi köprüyü yıktı, hangi Mehmetçiği şehit etti, hangi Kürdistanı ilan etti? Yezit orada kimdir, senin başında oluğun Hükümet mi?" diye eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "Amerika'yı Kolomb'tan 300 yıl önce 1178'de Müslüman denizciler keşfetti" sözlerini hatırlatan Yeniçeri, bu açıklamaların dünyada alay konusu olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamının gülünç duruma düşürdüğünü ve böyle bir hakkı olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili görüşlerin sorulması üzerine Yeniçeri, "Konuyla ilgili olarak TSK'nın ortaya koyacağı tavrı ile belirleneceğini belirterek, "Bedelli askerlik konusunda Tayyip Erdoğan niye konuşuyor? Her konuda niye açıklama yapıyor? Ben bunu merak ediyorum. Niye bu konulara karışıyorsun, açıklama yapıyorsun. Kendisi Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı, AKP Genel Başkanı mı, bilelim. O makamı bırak gel Meclis'e, milletvekiliysen milletvekilliğini, Başbakan ise başbakanlığını yap" diye eleştirdi.

 

Kaynak: dha