MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi'nde öldürülen ülkücü öğrenci lideri Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun kendisini bir kaç defa arayıp okuldaki gerginliği bildirdiğini, tedbir alınmasını istediği halde aldırış edilmediğini söylerken gözleri doldu.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuştuğu sırada duygulandı, gözleri doldu.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım.


ÖLDÜRÜLEN GENÇ OKTAY VURAL'I ARAMIŞ

Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar "Tedbir alınız" diye ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor.

Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama, oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var?"

dedi. Konuşurken gözleri dolan ve duygulanan Vural, "Allah rahmet eylesin" dedikten sonra daha fazla konuşamadı ve MHP grubunun en arka sırasına giderek burada bir süre sessizce oturdu. 
Editör: TE Bilişim