2013 yılının Aralık ayında yaşanan yolsuzluk operasyonlarıyla başlatılan emniyette ve çeşitli kuruluşlardaki temizlik devam ediyor. Cemaat ve hükümetin iktidarı paylaşamayıp anlaşamadığı görüşmeler sonrasında yaşanan yolsuzluk, paralel yapı, casusluk, yasa dışı dinleme operasyonlarında gelişmeler yaşanıyor.
Emniyetteki Paralel Yapı kapsamında yürütülen operasyonda 8 kişinin tutuklanmasının gerekçesi 1. Sul Ceza Hakimliği tarafından açıklandı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği yaptığı açıklamada takma isimlerle yapılan dinlemede İçişleri Bakanlığı Mülkiye Mifettişliği'nin raporları gösterdi. Gerekçeler sonrasında 8 kişiye tutuklama emri verildi.

Mahkemede sorgulanan 8 kişi resmi belgede sahtecilik ve kişilerin arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından yargılanarak tutuklandılar.

"Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "görevi kötüye kullanmak", "haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verilerin kaydedilmesi" gibi suçlar için yeterli kanıt bulunsa da kanunda ön görülen alt ve üst ceza sınırları dikkate alınarak ceza verilmedi.

Savcılığa getirilen şüpheliler 15 saat süren ifade sonunda hakimlikte sorgu verdi. Hakimlikte de 6 saat geçiren sanıklar tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Gerekçe olarak da İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin hazırladığı dinleme raporları öne sürüldü. Tutuklanma gerekçesindeki raporda takma isimlerle dinlenilmeler bulunuyor.

Bir çok siyasinin yanı sıra pek çok iş adamı da dinlenilmiş. Bu kişiler önemli kurum ve kuruluşları yüksek makamlarında görev yapan kişiler olması nedeniyle suçlar da o derecede değerlendirildi.
Editör: TE Bilişim