CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Abdurrahim Boynukalın’ın bakan yardımcısı yapılmasını eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bakanlık sunumunda çok güzel şeyler söylediğini belirten Çam, “Gençlikle ilgili güzel. Ama sol tarafınıza aldığınız arkadaşın iyi tekme atan sportmen ve genç olduğundan ille de gençlik ve spor bakanlığında bakan yardımcısı olması gerekmiyordu. Bir anda bu güzel söylediklerinizin tamamını burada gömdünüz. Bu çok iyi bir davranış biçimi olmadı.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik Ve Spor Bakanlığı ve bakanlığa bağlı Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bakanlık ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar ve yürüttükleri projelerle ilgili sunum yaptı. Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’da yer aldı.

Bakanın sunumunun ardından bütçe üzerine görüşlere geçildi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Abdurrahim Boynukalın’ın Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı olmasını eleştirdi. Bakanların kiminle çalışacağına, kimlere görev vereceğinize kendilerinin karar vereceğini ve bu konuda söyleyecek sözleri olmadığını belirten Çam, “Ama genel olarak kadrolar kurulurken toplumun hassasiyetleri göz önünde bulundurulmalı. tabi ki herkes tüm siyasetçiler her türlü basın açıklamasına gider ve çeşitli toplantılara gidebilir. Bunda bir sorun yok.” diye konuştu.

'İYİ TEKME ATANIN İLLE DE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDA BAKAN YARDIMCISI OLMASI GEREKMİYORDU'

Bakan yardımcısı olarak atanan Abdurrahim Boynukalın’ın İstanbul’da Hürriyet gazetesi önünde yapılan bir protestoya katıldığını ifade eden Çam, “Onun yönlendiricisi, düzenleyicisi ve tertipleyicisi oldu. Hürriyet gazetesinin önüne gidip basın açıklaması yapılabilir bunda sorun yok. İzin almazsında bunun için ama yaptıkları iş bir basın açıklamasından öte 2009-11’e göre toplantı ve yürüyüşleri kapsamına girer iş ve protestoya dönüşmüş durumda. Yapılan işlemler doğru değil. 40 yıldır eylemlerde bulunan biriyim. Şiddete dönüşmemek koşuluyla. Her türlü yasal ve meşru protesto hakkımızı kullanmalıyız. Ama bakan yardımcılığına getirilirken bu konuda çok daha hassa ve dikkatli olması gerektiğini sayın bakan açısından doğru olduğunu düşünüyorum. Belki kendi teşkilatına moral vermek açısından bunu yapan arkadaşı bakın bakan yardımcısı yaptık diye milletin gözüne parmağınızı sokabilirsiniz tercihtir. Yapabilirsiniz yaptınız. Ama mesala Ahmet Hakan’ın Sedat Ergin’le yaptığı programdan sonra Boynukalın’ın bir cümlesi daha var ‘hatamız dayak atmamak.’ Bunları yapan arkadaş bakan yardımcısı. Bakan yardımcılığına birini getiriyorsanız o mevkiinin o makamın ağırlığını hissettirecek kalibrede olması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha