CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, 17 Aralık 2013'de düzenlenen yolsuzluk operasyonuna atıfta bulunarak, "Türkiye maalesef bugün organize bir suç örgütüne dönüşmüş olan bir çete tarafından gasp edilmiş durumdadır. Bu çetenin mensupları tarihimizin en büyük hırsızlık, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma suçlarıyla karşı karşıya kaldıkları halde, akıllarına yargı önüne çıkıp bu konulardan aklanmayı getirmemektedirler." dedi.

17 Aralık 2013'de düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, ilçe başkanlarıyla birlikte parti binasından basın toplantısı düzenledi.

17 Aralık'ın siyasi ahlak açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Esen, yozlaşmanın ve bozulmanın gözle görülür elle tutulur zirve yaptığı bir gün olduğunu ifade etti.

17 Aralık'ta çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili yargıya yapılan bir ihbar üzerine operasyon, soruşturma başlatıldığını CHP Antalya İl Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şüphelilerin evlerinde yapılan araştırma ve inceleme çeşitli delil ve suç aletleri en önemlisi de yüklü miktarlarda da paralara el konulmuştur. Bu kişiler dönemin İçişleri Bakanı Muammer Gülerin oğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ın oğlu, iş adamı Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab bu suçların şüphelisi olarak gözaltına alındılar. Sonrasında siyasi ahlaktaki bozulmanın zirve yaptığı mekanizma hemen devreye girdi ve bu şüphelilerin tamamı serbest kaldılar. Suç ürünü paraların tamamı da faizliyle birlikte geri verildi. Daha sonra ise bu soruşturmayı yapan hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlarının ortaya çıkması için görev yapan tüm kamu görevlileri, polisler ve savcılar maalesef suçlular yerine içeriye girdiler."

17-25 Aralık yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçları nedeniyle açılmış olan soruşturmanın ört bas edilmesinin Türkiye'de yargıya olan güvenini neredeyse sıfıra indirdiğini kaydeden Semih Esen, devletin derhal hemen yargıya sarsılan bu güveni hemen tesis etmesi gerektiğini ifade etti.

CHP olarak 17-25 Aralık'ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten CHP Antalya İl Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: "Parti milletvekillerimiz 17-25 Aralık haftasının yolsuzluklarla mücadele haftası olarak anılmasını istemişlerdir. Bizim bu çabalarımıza rağmen Türkiye maalesef bugün organize bir suç örgütüne dönüşmüş olan bir çete tarafından gasp edilmiş durumdadır. Bu çetenin mensupları tarihimizin en büyük hırsızlık, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma suçlarıyla, ispatlanmış suçlarıyla karşı karşıya kaldıkları halde akıllarının ucundan bile yargı önüne çıkıp bu konulardan aklanmayı getirmemektedirler. Yargı ve hukuk ayaklar altına alınarak bu soruşturmalar örtbas edilmiş yayın yasaklarıyla halktan saklanmıştır. Biz bunu her 17-25 Aralık'ta gözlerine sokacağız."

"AKP İL BAŞKANI KAMU KURUM KURULUŞ MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI YAPIYOR"

CHP İl Başkanı Semih Esen, AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, düzenli olarak kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle toplantı yaptığını kaydetti. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun yapıldığı 17 Aralık'ın yıl dönümünde de böyle bir toplantı yapılacağını açıklayan Esen, "Bir siyasi partinin böyle bir şey yapma hakkı varsa, bende onlarla bir toplantı yapmak Antalya'daki hizmetlerin değerlendirmesi, beraber hareket etmek için buradan çağrıda bulunuyorum; Antalya il başkanlığında toplantı düzenleyeceğiz davet ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: cha