Güney Korelilerin yaptığı bir araştırmaya göre kalp hastalıklarına yol açan damar tıkanıklığının önüne geçilmesinde günde içeceğiniz 1 fincan kahvenin çok faydası var. Hergün düzenli olarak içilen kahvenin, içmeyen bireylere göre kalp hastalıklarına yakalanma riski daha az. 

Güney Kore'de,25 bin çalışan birey üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda , günde 1-2 fincan kahve içenlerde, damar tıkanıklığı ezimetinin görülme olasılığı çok düşük olarak belirlendi. . Bu sonuç, kahvenin kalp için yararlı mı, zararlı mı olduğu tartışmalarına son noktayı koyacak gibi.

Yıllardır ülkemizde uyku kaçırır,karartır, sinirli yapar,kalbe zararlıdır gibi iddiaların üzerine, damar dostu olduğu anlaşılan kahvenin; tüketimi bu gidişle daha da artacağa benziyor. 

Kimi araştırmalarda kahve tüketimiyle yüksek kolesterol ve tansiyon gibi kalp hastalığı tehlikesi yaratan etmenler arasında ilişki saptanmış; kimi araştırmalarsa kahvenin kalp hastalığına karşı koruyucu nitelik taşıdığını ortaya koyulan araştırmaların hangisi doğru bilinmez ancak; orta yolu bularak günde 1-2 fincan kahvenin de faydasından geçilmez
Editör: TE Bilişim