ta 13 yıl önce anne ve babasının ayrılmasının ardından yurda verilen genç kız, 11 yıl sonra annesine kavuştu. Ancak kızının cilt kanseri olduğunu öğrenen anne, adeta yıkıldı.

13 yaşındaki 7'nci sınıf öğrencisi Nejla Orman, Erzurum Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda kaldığı sırada burnu ve sırtında bulunan iki siyah lekeden ameliyat oldu. Ameliyatın ardından tekrar rahatsızlığı başlayan Nejla'nın bu sefer vücudunun bütün bölgeleri siyah leke ve tüylerle kaplandı. Bunun üzere Nejla Orman'ın annesi Nurcan Demirtaş ile bağlantı kuran Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası yetkilileri, anne Demirtaş'tan kızını yurttan almasını istediler. 11 yıl sonra kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Demirtaş, kızı Nejla Orman'ın hastalığını duyunca gözyaşlarına boğuldu.

AMANSIZ HASTALIĞIN PENÇESİNDE

Nejla Orman, annesi Nurcan Demirtaş ile birlikte 2 yıldır Alpaslan Mahallesi Hüseyin Ağa Sokak numara 15'te ikamet ediyor. Ziya Gökalp İlkokulu 7. sınıftan ayrılmak zorunda kalan Nejla bir yandan ailesinden ayrı Erzurum Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda geçen 11 yılın üzüntüsünü yaşarken diğer yandan da içinde bulunduğu amansız hastalığın pençesinde kıvranıyor. Okulda arkadaşlarının kendisine 'Benekli Kız' dediklerini ifade eden Nejla Orman, ağlayarak okuldan eve geldiğini söyledi.


Hastalığın pençesinde yaşam mücadelesi veren Nejla Orman, o kadar gururlu ki, yokluk, yoksulluk ve hastalıkla mücadele etmesine rağmen 'bana yardım' edin diyemiyor. Doktorların tedavi edilmediği takdirde 16 yaşında hayatını kaybedeceğini söylemelerine rağmen imkansızlıktan dolayı tedavi olamayan Necla Orman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan kendisine yardım eli uzatmalarını bekliyor.

"BANA OKULDA 'BENEKLİ KIZ' DİYORLAR, EVE GELİP AĞLIYORUM"

Tedavi olarak arkadaşlarıyla oynamak, okuluna devam etmek istediğini belirten Nejla Orman, "iyileşmek istiyorum. Ben bebekken ameliyat oldum. Ben okulda ödevimi yapıyorum. Herkes bana karışıyor. Arkadaşlarım zaten yanıma gelmiyorlar ki, bana 'benekli kız' diyorlar eve gelip ağlıyorum, üzülüyorum. Başbakan, vali, Erdoğan'dan onlardan yardım bekliyorum. Çok üzülüyorum. Yaşamak istiyorum" dedi.


ANNE YALVARDI: ALLAH RIZASI İÇİN KIZIMI KURTARIN

Doktorların, kızının 16 yaşında hayatını kaybedeceğini söylemeleri üzerine tamamen yıkılan 4 çocuk annesi Nurcan Demirtaş (34) "Kızımı kurtarın" diyerek yardım çağrısında bulundu.

Anne Nurcan Demirtaş, "Çocuğumun sırtında, boynunda ben vardı o ameliyat olduktan sonra bütün vücuduna yayıldı. Tabii bu ameliyat yuvadayken yapılıyor. Yuva müdürü bana telefon açtı 'kızınız rahatsız' dediler ben de alıp buraya getirdim. Eşimden ayrılmıştım, babamın evine gittim ve ağabeylerim kızımı yuvaya vermişlerdi. Sonra gittim kızımı buldum, aldım yanıma, ameliyat ettirdim. Ameliyat yerinden bütün vücuduna yayıldı. Doktor da bunun çok büyük miktara mal olacağını söyledi. Mağdurum, eşimden ayrıyım zaten. Üç tane kız çocuğum var bakacak kimsem de yok. Sağ olsunlar aile dostumuz var karı-koca onlar bana şimdi destek çıkıyorlar. Çocuğumun hastalığına cilt kanseri diye teşhis edilmiş. Ama büyük hastanede ameliyat olması gerekiyormuş. Çünkü yağ dokusu tekrar vücuduna yayılıyor. Elde yok avuçta yok ki ben büyük şehre götürüp ameliyat ettireyim. Devletten yardım istiyorum, benim çocuğumun hayatı kurtulsun. Kızımı Tokat'a da götürdüm orada da çok büyük rakam istediler 2-3 ay önce geri geldim. Üniversite hastanesinde bir plastik cerrah vardı o da kalçasını tamamen ameliyat etti o da tekrar yayıldı. Ameliyat olmak için Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere gitmem lazım benim de maddi durumum yok ve ne yapacağımı bilmiyorum. Başbakan mı olur, Vali mi olur kızım için yardım bekliyorum. Çocuğumun sırtındaki benler gittikçe yayılıyor, doktorların dediği gibi iyice yayılma oldu. Ben başbakandan, cumhurbaşkanından, sağlık bakanından Allah rızası için kızımı kurtarmalarını istiyorum" diye yalvardı.

"16-17 YAŞINDA ÖLECEKMİŞ"

Kızına kavuşmuşken kaybetmek istemediğini ifade eden Anne Nurcan Demirtaş, şunları söyledi:

"Kızım 13 yaşında genç kız ve üzülüyor, okula gidemiyor, gitse de ağlayarak geri geliyor. 'Anne' diyor 'çocuklar bana bunları söylüyor' diyor. Allah rızası için destek çıksınlar. Genç kızımın hayatını kurtarsınlar. Bu çok kötü bir hastalıkmış 16-17 yaşını doldurmadan ölecekmiş çünkü vücuda yayılıyormuş bu hastalık. Büyük şehirlerde kurtulma şansı varmış ona da benim gücüm yetmiyor. Kızımın durumu gittikçe kötülüyor, benleri artıyor, kıllanma oluyor, Allah rızası için yardım edin. Benimde elimde, avucumda yok ki götüreyim ben iyileştireyim. Hiçbir ilaç vermiyorlar sadece güneş kremi verdiler."

Alparslan Mahallesi'nde kiraladıkları evde annesi ve 3 kız kardeşiyle birlikte yaşayan Nejla Orman, güneşli havalarda sokağa çıkamıyor. Sokağa çıktığında vücudunda kaşıntı başlayan Nejla Orman, okuluna devam edemediği için devamsızlıktan okulda kaldı.

Nejla Orman, dışarıya çıkamadığı evinde kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

 
Editör: TE Bilişim