Anne sütünün bebekleri için hayati ehemmiyet taşıdığı her fırsatta ifade eden uzmanlar, ilk iki sene içinde anne sütün içen bebeklerini öz güvenlerini daha yüksek olduğuna önem arz ediyor . Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Temel Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Reşit Vural Yağcı, hamilelik döneminde alınan gıdaların bebeğe kordon vasıtasıyla ulaştığını ortaya koyarak , bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle, 24 aya kadar ise sütü diğer gıdalarla tüketmesi gerekmekde olduğunu belirtti .

ANNE SÜTÜ ÇOK ÖNEMLİ

Anne sütünün tarif edilemeyecek kadar faydalı olduğunu ve bireyin tüm yaşantısına etki ettiğine tüm dikkatleri üzerinde toplayan Prof. Dr. Yağcı, “İlk 2 sene anne sütü alan bebeklerin öz güveni daha yüksek olur. Emerek doyuma ulaştığı için özellikle ruh sağlığı daha iyi gelişir. Anne sütü hiçbir hazineye değişilmez o nedenle bunun kıymetini bilmemiz lazım gelir . Anne sütü almayan çocuklar, yaşama çok fazla uygunsuz başlamış oluyor. Düşe kalka büyüdükleri için fiziken, ruhen ve aklen diğerleriyle kıyaslamak çok fazla mümkün olmaz" diye açıkladı .

EK GIDALAR ALERJİ YAPABİLİR

6 aydan akabinde bebeklerin özellikle hayvansal gıdalarla tanıştırılması gerekmekde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yağcı, “İlk altı ayda verilmekte olan ek gıdanın bebeklerde alerji riskini ortaya çıkartabilir. Bu durum aynı dönemde obeziteye de zemin hazırlanıyor. Bu sebepten ötürü anne sütünü uzun zaman verilmesini istiyoruz" diye belirtti .  
Editör: TE Bilişim