Brezilya' da bilim adamlarının yaklaşık olarak 30 yıldır sürdürdüğü araştırmada sonuca ulaşıldı. Anne sütü alan ya da almayan bebekler üzerinde süregelen uzun çaplı araştırmalar sonucunda, anne sütü içen bebeğin, hayat koşullarında daha başarılı olduğu gerçeği ortaya çıktı. 

Denek olarak kullanılan bebeklere yapılan IQ testlerinin sonucunda;  anne sütü uzun süre kullanan bebeğin daha başarılı olduğu gözlemlendi. 

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Pelotas Federal Üniversitesi doktorlarından Bernardo Lessa Horta, deneye başlamadan önce emzirmenin bebeklerin IQ seviyesinde ufak bir artışa neden olduğunu bildiklerini ancak bu etkinin bebeklerin yetişkinlik hayatına ne şekilde yansıdığını görmek istediklerini söyledi.
Test sonuçlarına göre, uzun süre anne sütü ile beslenen bebeklerin daha akıllı olduğu ve girişimlerinde de daha başarılı olduğu gözlemlendi. 

UZUN SÜRE EMEN BEBEK DAHA BAŞARILI!

İngiliz Guardian gazetesine konuşan Dr. Horta, bebekken uzun süre emzirilmiş olan deneklerin eğitim hayatlarının daha uzun sürdüğünü, onların daha çok para kazandığını ve genel olarak hayatta daha başarılı olduklarını gördüklerini de belirtti. Dr. Horta, "Bir bebek ne denli uzun süre emzirilmişse, emzirilmenin yarattığı pozitif etkilerden o denli çok yararlanıyor" dedi. Araştırma sonuçları Lancet Globel Health Journal isimli akademik dergide yayınlandı.
Editör: TE Bilişim