Bel fıtığının kişinin yaşam standardını düşüren ve ağrıya yol açan ciddi bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Erdoğan, “Bel fıtığı tedavisi kişilerin kariyerini etkilemektedir. Bu nedenle tedavi şekli iyi belirlenmelidir” dedi.

Mikrocerrahi tedavisi uygulanan hastalarda yüzde 80’lerin üzerinde başarı sağlanıyor. Bel fıtığı olan kişilerde genellikle bel ağrısı, bacakta ağrı veya uyuşma görüldüğünü dile getiren Erdoğan, özellikle insanların uzun iyileşme süresinden kaçındıkları için genel cerrahi seçeneğinden uzak durmaya çalıştığını söyleyerek, “Cerrahi yapılma gerekliliği, yapılan MRI’da cerrahi tedavi gerektirecek büyüklük ve şekilde bel fıtığının olması ile bunu destekleyen bulguların varlığıyla konulmaktadır” şeklinde konuştu.

Mikrocerrahi ameliyatlarında daha küçük cilt kesisi yapıldığını ve kas dokusunun daha az zarar gördüğünü vurgulayan Erdoğan, cerrahi gerektiğinde mikrodiskektominin en etkili tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Mikrodiskektomi yöntemiyle hastanın ameliyat sonrası döneminin daha rahat ve ağrısız geçtiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Daha az kas dokusu zarar gördüğü için ameliyat sonrasında da daha az kas spazmı ve ağrı görülür. Ameliyatta kullanılan mikroskop sayesinde de dokular üç boyutlu ve en ince detayına kadar görülebilir. Bu da olası komplikasyon riskini azaltır. Hastalar, operasyondan yaklaşık 8 saat sonra ayağa kalkar.” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim