Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, yüzde 16,6 olan sezaryen doğum oranı sebebiyle Zübeyde Hanım Doğum Evi’ne teşekkür belgesi takdim etti.
Türkiye’de 2014 yılı ilk 6 aylık sezaryen oranı yüzde 29,9 iken, Zübeyde Hanım Doğum Evi’nde ise bu oran yüzde 16,6 oldu. Hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Zübeyde Hanım Doğum Evi Başhekimi Uz. Dr. Mürüvvet Dayıoğlu, "Sezaryen bir doğum yöntemi değil, cerrahi müdahaledir. Diğer bütün cerrahi müdahalelerde olduğu gibi tıbbi bir gerekçesi olmalıdır. Ancak genellikle doğum korkusu annelerin normal doğuma uyumunu azaltmakta ya da daha baştan normal doğumu istememelerine sebep olmaktadır" diye konuştu.
Hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dayıoğlu, "Hastanemize başvuran her gebeye takipleri süresince polikliniklerde hekimlerimiz tarafından doğum konusunda bilgi verilmesinin yanında, bu yıl oluşturduğumuz doğuma hazırlık sınıfında hem teorik, hem de pratik eğitimlerle anneler doğuma hem bedenen, hem ruhen hazırlanıyor. Ayrıca iki yıldır yapılan ağrısız doğum uygulamalarının da normal doğuma uyumu artırmada etkisi oldu. Bütün bu çalışmalar neticesinde ulaşılan bu başarı, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın büyük emeklerinin mahsulüdür" dedi.
Kaynak: iha