Beslenme ve Diyet Uzmanı Akgül, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışabilmesi için gereken en temel maddenin su olduğunu ve vücudumuzun yüzde 60-70’ini suyun oluşturduğunu söyledi.

“22 Mart Dünya Su Günü” nedeni ile açıklamalarda bulunan Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışabilmesi için gereken en temel maddenin su olduğunu belirtti ve vücudumuzun yüzde 60-70’ini suyun oluşturduğunu söyledi. Bu miktarın günde 1,5-2 litresinin çeşitli yollarla dışarı atıldığını söyleyen Dyt. Akgül, “İnsan metabolizması yüzde 1’lik bir su kaybını bile hissederken bu oran daha da yükseldiğinde hayati risk oluşturacak boyutlara ulaşabiliyor.

Bu yüzden su oranını dengelemek çok önemli. Yetersiz su tüketiminde idrarın rengi gerekli sinyalleri vermekte. Eğer idrar rengi koyu sarıysa su tüketiminin yetersiz olduğu sonucuna varabiliriz. Böyle bir durumda günlük su tüketim miktarı attırılmalı ve belirtilerin ortadan kalkması beklenmeli” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim