Araştırmalara göre az uykuda sorun çok uykuda sorun bunun bir yöntemi var mı?İngiltere’deki Warwick Üniversitesi Kardiyovaskü Tıp ve Epidemiyoloji Profesörü Franco Cappuccio, 1 milyondan fazla insanın uyku alışkanlıklarıyla ilgili yapılan 16 araştırmanın sonuçlarını analiz etti. Buna göre az uyku gibi gereğinden fazla uykunun da sağlığı olumsuz etkilediği ortaya çıktı.

Sağlıklı uyku nasıl alınır çok uyku ölüm sebebi mi? Uyku deyip geçmeyin bakın nelere sebep oluyor.Uyku deyip geçmeyin azı karar çoğu zarar çıktı Bilim insanları, 6 saatten az 8 saatten fazla uyuyanlarda erken ölüm riskinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. 1 milyondan fazla kişide yapılan araştırmalara göre 6 saatten daha az uyuyanlarda ölüm riski yüzde 12, 8 saatten fazla uyuyanlarda ise bu oran yüzde 30 İngiltere’deki Warwick Üniversitesi Kardiyovasküler Tıp ve Epidemiyoloji Profesörü Franco Cappuccio, 1 milyondan fazla insanın uyku alışkanlıklarıyla ilgili yapılan 16 araştırmanın sonuçlarını analiz etti.

Buna göre az uyku gibi gereğinden fazla uykunun da sağlığı olumsuz etkilediği ortaya çıktı. 6 saatten az 8 saatten fazla uyuyan yetişkinlerin, 6-8 saat kuralına uyanlara oranla daha erken ölme riski taşıdığı belirlendi. 6 saatten az uyuyanların ölüm riski, orta seviyede uyuyanlara göre yüzde 12 daha yüksek. 8 saatten fazla uyuyanlarda ise bu oran yüzde 30. Araştırma ayrıca gereğinden fazla uyku uyuma ihtiyacı hisseden insanların gizli bir hastalığı olma ihtimalinin yüksek olduğunu da ortaya koydu.

 
Editör: TE Bilişim