Yabani iğdenin faydalarını biliyor musunuz? Vitamin ve minerallerden zengin olması, zeytin ve balık yağından sonra önemli yağ asiti olan omega 7 içermesi meyveye mucize etki katıyor. Yabani iğdeyi mucizevi besin yapan en önemli özelliği yapısında bulunan yüksek miktardaki omega 7 yağ asiti. Hemen hemen hepimiz omega 3 yağlarının faydalı yağlardan olduğunu biliyoruz artık. Fakat çok azımız omega 7 denen bir yağ grubu olduğunu, üstelik bu yağın pek çok hastalıkta olumlu sonuç verdiğini biliyor. Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet uzmanı Sevgi Neylan Bakım, yabani iğdenin gücünü bakın nasıl anlattı:

- Omega 7, tip 2 diabet riskinde azalma yapar.

- Kalp krizini önler: Damarlardaki kolesterol plağı birikimini azaltır. Böylece kalp krizi ve inme riskini en aza indirir.

- Yeni bir umut: Yüksek omega 7 yağı metabolik sendrom hastalarına umut ışığı doğurdu.

- Omega 7 desteği iyi kolesterol HDL’yi artırdığı, (8-12 hafta kullanım sonrası), damar daralması yapan plakları yüzde 47 azaldığı tespit edilmiş.

- Kilo kontrolünde en güzel destek: Elma şekilli karın ve üst bölge şişmanlık kalp hastalıkları ve insülin rezistansı ile ilişkili. Bu durumda omega 7 kullanımı vücudun o bölgeye yağ depolamasını azaltır.

- Doğal güzellik iksiri: Yabani iğdedeki omega 7 aynı zamanda dokuları bir arada tutan kolajen üretimini artırır, hücre zarını fiziksel ve duygusal stresten korur, saç ve ciltte kuruluğu önler. - C vitamin zengini: C vitamininden zengin olan yabani iğdenin aynı zamanda önemli antioksidan olan E, K, B1 ve B2 vitaminlerinden de çok zengindir. Vücut için elzem aminoasitleri de içerir.

Editör: TE Bilişim